Zin om carrière te maken bij toonaangevende tech startups & scaleups? Scoor je droomjob via imec.istart’s gratis online Career Matchmaking Event!

Op 16 november organiseert imec.istart het gratis startup career matchmaking event dat talent aan beloftevolle startups en scaleups matcht.

Het evenement gaat online door en iedereen kan zich registreren om met bedrijven een praatje te doen. Zowel stagiairs, pas afgestudeerden, junior en senior profielen zijn welkom.

De startups die imec.start begeleidt zoeken profielen gaande van marketeers, verkopers tot technische mensen in IT of engineering.

Door innovatie, techniek, duurzaamheid en betrokkenheid loop je 2 jaar vooruit

Het typische aan startups binnen technologie zoals imec.istart die begeleidt, is dat het bedrijven zijn waar je doorgaans nog nooit van gehoord hebt en technologische toepassingen bieden die je amper voor mogelijk acht.

Er gaat dus meteen een heel nieuwe wereld voor je open die je mee naar de toekomst katapulteert. Net door deze toekomstgedachte komt men in een omgeving terecht die 2 tot 5 jaar voorloopt op de rest van de wereld.

Je ziet meteen je eigen bijdrage

Wannes van Leemput was meteen enthousiast over de vacature bij startup OTIV. Hij schrijft software voor zelfrijdende treinen en trams naar analogie met de zelfrijdende auto of vrachtwagen.

“Ik voel dat ik direct bijdraag aan het eindproduct van het bedrijf, er wordt naar mij geluisterd en ik zie direct resultaat”, vertelt hij.

Ook zijn flexibele jobinvulling vindt hij een enorm voordeel. Zo krijgt hij feedback van chauffeurs tijdens treinritten en mag hij mee naar meetings bij de klant.

OTIV groeide sinds zijn aanwerving 9 maanden geleden van 11 naar 18 mensen. Het gaat dus enorm snel. “Mijn werkgever kan heel groot worden want we werken ook voor bedrijven in Duitsland.

Bovendien werkt ik voor een firma waar duurzaamheid en milieu ook heel belangrijk zijn. Dat zijn allemaal zaken die naar de toekomst belangrijk zijn. Daaraan kunnen meewerken, maakt me trots.”

Je leert elke dag iets nieuws

Solliciteren voor een startup was voor Wannes dan ook een bewuste keuze omdat hij zo kon vermijden dat hij eerst maanden inwerkperiode had of minder belangrijke taken zou moeten uitvoeren omdat hij een junior is. Bij OTIV voelde het écht vanaf de eerste dag aan dat hij een volwaardige medewerker is.

Jong van geest

Volgens Wannes merk je aan alles dat hij voor een startup werkt. Hoewel er onlangs wat meer senior profielen zijn aangeworven, gaat het toch vooral om jonge mensen in een zeer innovatief bedrijf.

“Dit is mijn eerste job en ik weet dat niet elke startup een succes wordt. Maar ik ben jong, ik kan altijd van job veranderen en ben er van overtuigd dat ik elders ook rap opnieuw aan de slag ben.”

Meer info over het startup career matchmaking event

Wanneer: donderdag 16 november van 17u tot 20u
Waar: online
Wat: ontmoet interessant bedrijven via korte 1 op 1 videogesprekken van 14 minuten.

Hoe deelnemen?

Voor het evenement.

Tijdens het evenement

  • Je kunt 14 minuten praten met elk bedrijf of elke kandidaat. Daarna is er 3 minuten pauze. Deze 14 minuten zijn voldoende voor een eerste indruk. Daarna kun je een nieuwe afspraak nemen.
  • Je krijgt toegang tot alle contactgegevens van de mensen met wie je afgesproken bent.
  • Tijdens het gesprek kun je in de app van conversationstarter aantekeningen maken.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!