Wieni maakt resultaten bekend van hun Homework project

Winie Homework projectDe werknemers van Wieni, een webdesign bureau uit Leuven, stapten 2 weken geleden in The Wieni Homework project. Dat hield in dat ze 2 weken lang van thuis uit zouden werken, om uit te dokteren welke voor- en nadelen dit zou opleveren.

Ondertussen zijn die 2 weken om en zit iedereen bij Wieni weer gezellig samen op kantoor. En over de resultaten van het experiment zijn alle medewerkers unaniem: thuiswerken heeft zeker zijn voordelen, maar niet voor 100% van je werktijd.

Het grootste voordeel dat uit het Homework project naar boven kwam, was een verbeterde concentratie en daardoor een hogere productiviteit. Al kon niet iedereen hier meteen van genieten. Enkele werknemers konden zich de eerste week zelfs minder concentreren, maar dat veranderde helemaal in week 2. Daarnaast was ook de tijdswinst die iedereen maakte meer dan welkom.

De nadelen van het experiment lagen vooral in het gebrek aan menselijk contact, want sommige dingen bespreek je nu eenmaal beter face to face. En ook de infrastructuur speelde verschillende werknemers parten. Niet iedereen heeft thuis namelijk een goede bureaustoel of een groot computerscherm.

Lees de volledige bevindingen van de Wieni crew.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!