Wat u deze week miste…

990535279781_IOC8KMDx_l
Credits: Adam Patrick Jones and Rachel Brown

Miste je wat van het Creativeskills.be-nieuws? Geen probleem! Met dit overzicht ben je ineens weer helemaal mee:

Fonts & Boobs

Fonts & Boobs. Of anders gezegd, wat krijg je als je typografisch aantrekkelijke elementen samensmelt met de ronde vormen van een aanlokkelijke deerne. Laat die vrouw dan nog eens naakt poseren in een verscheidenheid van tartende poses, en je krijgt plaatjes met fonts en boobs. Heel simpel.

eBay onthult 3D Printing app

Terwijl 3D-printen alsmaar meer geapprecieerd wordt en wereldwijde erkenning krijgt, heeft grootgigant eBay de sprong in het ondiepe gewaagd door een nieuwe iPhone app op de markt los te laten. De relatief eenvoudige applicatie, genaamd eBay Exact, toont je een aantal items die je zelf kan personaliseren.

BuboBox haalt 625.000 euro op voor verdere groei

BuBoBox rolt online word-of-mouth platform verder uit met behulp van investeringen. Zowel iMinds als Internet Attitude zijn ingestapt in het kapitaal van het Limburgse BuboBox.

Mobiele circuit in belgië in kaart gebracht door Mobilemonday.be en Agoria App Alliance

Daar is hij dan: de derde online peiling omtrent de mobile scene in België, door Mobilemonday.be, een community van mobile professionals, en Agoria App Alliance, een informatiepunt voor Belgische bedrijven die apps willen ontwikkelen.

Slash – een krachtige Photoshop-plugin uit Gent

Slash is een ruig maar intelligent aapje van Belgische bodem dat jouw PSD-bestanden snel omtovert naar pixelperfecte afbeeldingen. Dat met 100% kleurechtheid en je hebt ten alle tijde totale controle over de kwaliteit.

Video “Designing Facebook Home” geeft inzicht in design proces

Marketeers slaan ons om de oren met video’s die hun nieuwste producten voorstellen. Maar wat ze ons zelden tonen, is hoe die producten tot stand zijn gekomen. Met de video “Designing Facebook Home”, brengt Facebook hier verandering in.

110 animotors werken samen aan Franchise font

Op animography.net kan je al langer terecht voor verschillende animated fonts, maar sinds kort bieden ze een wel heel speciaal font aan onder de naam “Franchise”. Dit animated font werd samengesteld door 1 type designer en maar liefst 110 animators.

Inspirerende posters voor jouw startup

Kan je startup-opgeving wel wat vitamientjes gebruiken, of meer nog : een ferme boost? Heb jezelf (of je medewerkers) een push’ke nodig om je voor de volle 100% te concentreren op je core business? Deze posters kunnen misschien wel wat ondersteuning geven!

Televisie kijken, door de ogen van een regisseur

Televisie kijken is de laatste jaren heel anders geworden. Gemiddeld spenderen we minder uren achter het klein kastje, maar zitten we des te meer aan laptops en iPads gekluisterd. Allerlei initiatieven zien het daglicht: Stevie, een app waarmee je live of uitgesteld naar 10 zenders op iPad en iPhone kan kijken, stuurde enkele dagen geleden haar testresultaten de wereld in. De VRT organiseert een zoektocht naar jong talent om het concept televisie om te gooien, en iedereen kan tv-programma’s volgen via de social media pagina’s van de tv-kanalen. We vragen aan Jeroen Willekens, freelance regisseur bij o.a. de VRT en oprichter van Cart’Blanche hoe hij de veranderingen ervaart.

Je bent wat je rijdt

Toon me je fiets en ik vertel je wie je bent, moeten de illustratoren Romain Bourdieux en Thomas Pomarelle gedacht hebben. Deze Franse creatievelingen creëerden Cyclemon, een reeks typerende visuals van fietsgebruikers. Van gangsta tot hipster en opa. Een paar wielen vertelt dus meer dan je denkt.

Idealabs Bootcamp

Veel goede ideeën zien helaas nooit het daglicht. Ondanks veelbelovend, ontbreekt vaak het startkapitaal, of de juiste medewerkers, of een gebrek aan ervaring om te ondernemen, te bouwen, uit te breiden. Zonde, vond idealabs. Daarom introduceren ze opnieuw een 3 maanden-durend bootcamp, voor de meestbelovende concepten.

Portkit: makkelijker iOs apps omzetten naar Android

PortKit is een medium om elk UI element in iOS 6/iOS 7 en Android eenvoudig te visualiseren en te vergelijken. Zo kan je makkelijk de juiste equivalenten vinden bij het overzetten van een app.

Tim Van Damme verlaat Facebook en start bij Dropbox

Belg Tim Van Damme verlaat Facebook en start bij Dropbox. De afgelopen achttien maanden werkte Tim Van Damme als Lead Mobile Designer bij het Instagram team onder de vleugel van Facebook.

Tech Startup day helpt starters op weg

Je hebt een briljant technologisch idee, maar je weet niet waar te beginnen met de uitwerking ervan? Dan kan je op 19 september terecht in The Egg in Brussel. Daar organiseert Startups.be, een vereniging van meer dan 40 professionele organisaties, de eerste editie van de Tech Startup Day.

Tot ziens muis, welkom Vogel!

Het creëren van meesterwerken in een digitale ruimte is niet eenvoudig, zelfs als je het talent bezit om het in de fysieke wereld te doen. Om deze kloof te dichten, biedt Leonar3do een aantal producten aan om ontwerpers te helpen inzake modellering- en airbrush-software, in combinatie met compleet hardware-pakket dat bestaat uit 3D-bril (met ‘Head-Tracking”-technologie) en de “Vogel,” een bizarre muis die nog het meest weg heeft van een kruising tussen klauw en een kolibrie.

Adobe Anywhere voor video nu beschikbaar

Adobe heeft de directe beschikbaarheid van Adobe Anywhere voor video aangekondigd. Deze oplossing werd voor het eerst in de huidige vorm gepresenteerd tijdens de National Association of Broadcasters (NAB)-beurs in april van dit jaar.

De zonde van het bijberoep

‘Na zijn uren is hij ook actief’. Sinds jaar en dag een vaak gehoord verhaal bij menige Belg die – aanvullend op zijn hoofdberoep – de inkomsten tracht te maximaliseren. Sommigen onder hen zoeken hun toevlucht tot zwartwerk. Ik behoor niet tot bovengenoemde orde en registreer alles plichtbewust. Het voelt aan als balanceren op de koord van de idiotie.

Vooruit 100: Creative Coding Playground

et een bende creative coders bij elkaar en je krijgt een explosie van pixels! Gedurende 3 dagen gaan 30 coders aan de slag in het Kunstencentrum Vooruit, die gebombardeerd wordt tot een ware coding-speeltuin. Het resultaat zal te zien in een expositie over het 100-jarig bestaan van de Gentse Vooruit.

Jongleren met je camera

Geslaagde actiefoto’s nemen… het is niet voor iedereen weggelegd. De Squito Throwable Camerabelooft echter je fotografische dromen waar te maken. Steve Hollinger, een Amerikaanse uitvinder ontwikkelde deze vernuftige camera in de vorm van een tennisbal.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!