Vlaamse gemeentes nemen het tegen elkaar op in online game “Het Slimste Gemeentespel”

slimste

Vanavond lanceert VIER niet enkel het nieuwe programma “De Slimste Gemeente”, maar ook een bijhorend spel in samenwerking met Telenet. “Het Slimste Gemeentespel” is een online game waarbij alle Vlaamse gemeentes het tegen elkaar opnemen. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Bij aanmelden kiest elke speler zijn gemeente en vanaf dat moment is het een kwestie van de eigen vlag te verdedigen en die van de andere gemeentes naar beneden te spelen. Net zoals in het programma wordt er daarvoor gerekend op de algemene kennis van de bewoners van de gemeente, want per goed beantwoorde quizvraag haal je de vlag van een andere gemeente 1 cm naar beneden. Elke avond kunnen er jokers gewonnen worden tijdens de reclameblokken van De Slimste Gemeente.

Elke donderdag zal de beste gemeente van de afgelopen week bekendgemaakt worden. De gemeente die haar vlag het langst op de hoogste positie kan laten wapperen krijgt van Telenet een Wi-Free spot. Je kan de applicatie terugvinden in de iOS Store en bij Google Play voor de Android liefhebbers.

Het Slimste Gemeentespel is een knap staaltje van moderne webtechnologie en is speelbaar op smartphones, tablets en gewone pc’s. De web-applicatie werd gecreëerd door In the Pocket, het Gentse mobile agency dat eerder al verschillende apps maakte voor VIER.

Apps worden in toenemende mate een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van televisie. Ze verrijken de programma’s, vergroten het bereik en komen tegemoet aan het gebruiksgedrag van de kijker, die vaak met z’n tablet of smartphone bezig is tijdens de tv-avond.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!