Video “Designing Facebook Home” geeft inzicht in design proces

Facebook Home

Marketeers slaan ons om de oren met video’s die hun nieuwste producten voorstellen. Maar wat ze ons zelden tonen, is hoe die producten tot stand zijn gekomen. Met de video “Designing Facebook Home”, brengt Facebook hier verandering in.

In net geen 50 minuten toont het Facebook Home design team onder andere waar ze de inspiratie haalden om bijvoorbeeld de news feed op de lock screen te plaatsen. Of hoe de Lunchables uit hun kindertijd hen hielpen om de App Launcher vorm te geven. Maar ze laten aan de hand van oude prototypes ook zien welke ideeën het niet haalden, en hoe die hielpen om tot het eindresultaat te komen.

Daarnaast haalt het team ook het belang van de juiste tools aan. Je moet een product namelijk designen in de omgeving waarin het zal leven. Zo kan je niet alleen makkelijker tonen hoe je product precies zal werken, maar krijg je tijdens het design proces ook nieuwe ideeën door je product effectief te laten leven in je tool. Tot slot laten ze ook zien hoe de marketingstrategie van hun nieuwe product ontwikkeld werd.

“Designing Facebook Home” biedt erg interessante inzichten in het tot stand komen van een nieuw product en is, ondanks de ietwat lange duur, een aanrader voor iedere designer. Wie dus 49 minuten tijd heeft, moet zeker niet aarzelen om de video hieronder te bekijken.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!