Vang kleuren om je heen met The Swatchmate Cube

Swatchmate Cube

De Australische tech startup SwatchMate heeft onlangs een nieuw Kickstarter-project gelanceerd waarbij een apparaat genaamd The Cube het middelpunt van de aandacht is. Het kleine doosje laat creatievelingen toe om de kleur van om het even welk fysiek object te detecteren met een simpele druk op een knop. Handig!

Deze data wordt meteen verzonden naar je smartphone of desktop naargelang je keuze. Het apparaat maakt daarvoor gebruik van Bluetooth en vangt “chroma monsters” van het oppervlak met de nauwkeurigheid van minder dan 1 delta E. Bovendien kan het ook naadloos geïntegreerd worden met Photoshop. Handig 2.0!

Dit zou wel eens het kleurmanagement-principe naar een volledig nieuw niveau kunnen brengen. Of een leuk hulpmiddel kunnen worden voor creatieve zielen zoals schilders, mensen in de interieur-branche, de kunstwereld, brandmanagers,… noem maar op.

Over de retail prijs van Swatchmate Cube is voorlopig nog niets concreet geweten, maar via Kickstarter kan je er alvast eentje op de kop tikken voor net geen €70 (incl. verzending).

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!