Twinkind bezorgt je een 3D-kopie van jezelf

twinkind

Door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken op vlak van 3D-scannen en -printen, kan je bij de Duitse pop-up studio Twinkind terecht voor een exacte 3D-kopie van jezelf. Oprichters Kristina Neurohr en Timo Schaedel verwelkomen je in hun scanstudio in Hamburg en sturen je enkele weken later de mini-versie van jezelf per post op.

3D photo booths als deze bestonden al langer, maar het unieke aan Twinkind is dat het scannen in een oogopslag gebeurd is, terwijl je bij voorgangers zoals Omote in Tokyo, al snel 15 minuten stil moest blijven staan. De techniek die achter deze vliegensvlugge scan zit, is gelijkaardig aan die van het bekende Bullettime effect uit The Matrix.

Door gebruik te maken van tientallen camera’s, worden zelfs de kleinste details opgepikt, vervolgens digitaal bijgewerkt en naar de 3D-printer doorgestuurd. Het hele productieproces neemt ongeveer 2 tot 5 weken in beslag.

De prijs van zo’n miniatuurversie van jezelf begint al bij €225, en daarvoor krijg je een beeldje van zo’n 15cm groot. Wie het liever wat grootser aanpakt, kan voor €1290 ook een versie van 35cm bestellen.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!