To save the icon or not to save the icon?

saveicons

Het bewaaricoon met de, inmiddels ver gedateerde, diskette is alom gekend. Een gevestigde waarde dus, maar een bestand saven op een floppy disk of diskette is wellicht de meest voorbijgestreefde methode tot dusver.  Zeker voor de jonge huidige generatie, die het in Keulen hoort donderen, als je spreekt over de befaamde diskette.

Moet het symbool dan nog bewaard blijven, of is het tijd voor een meer actuele versie, aangepast aan de sfeer van het nieuwe digitale tijdperk? Dat is een vraag waar verschillende designers zich momenteel het hoofd over breken. Of liever: over discussiëren, want er zijn – hoe kan het ook anders- voor -en tegenstanders.

tumblr_mkmi5um2z01qz4bjko1_500

Op Branch.com spuien heel wat vooruitstrevende designers koortsachtig ideeën. “Interessante voorstellen”, vindt Connor Tomas O’Brien, een schrijver en grafisch designer. “Maar waarom veranderen als het symbool zijn job doet? Je hoeft immers niet te weten wàt een floppy disk is om het bewaaricoontje te kunnen gebruiken.” O’Brien springt dus op de barricades voor behoud van het oeroude dsikette-symbool. Volg zijn argumentatie op zijn blog.

751439973

Wat denk jij? Is het bewaaricoontje aan een redesign toe? Of houden we ‘t bij de diskette?

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!