Slash – een krachtige Photoshop plugin uit Gent

Slash_photoshopmonkeys

Slash is een ruig maar intelligent aapje van Belgische bodem dat jouw PSD-bestanden snel omtovert naar pixelperfecte afbeeldingen. Dat met 100% kleurechtheid en je hebt ten alle tijde totale controle over de kwaliteit. De makers, het Gentse Photoshopmonkeys, promoot Slash als volgt: Let monkeys do the monkeywork. En die uitspraak is er volledig op. Het werk dat deze hoogopgeleide primaat zonder enige moeite voor je doet is immers een vervelende en tijdrovende klus.

Terwijl Slash the monkey een banaan eet en andere primaire noden tegemoetkomt, leg ik even uit hoe dit alles in zijn werk gaat.

Waar vroeger nog monnikenwerk nodig was, stelt deze krachtige tool je in staat om accuraat en bijna volautomatisch je artwork op te delen in direct inzetbare elementen. Het basisprincipe bestaat uit het exporteren van bestanden op basis van laaggrenzen (layer boundaries). De meest courante bestandstypes kan de krachtpatser zonder meer aan en automatisch folders aanmaken is zijn favoriete bezigheid. Maar dat is nog lang niet alles.

Je zult snel ontdekken dat zijn ingebouwd versiebeheer zijn meest waardevolle skill is. Hij biedt ook hulpmiddelen aan om heel eenvoudig geschaalde duplicaten op te slaan. Alle files worden bewaard onder de strenge normen van Photoshops standaard Save For Web-engine, alleen nog beter, sneller en met meer opties. Work monkey, work!

Samengevat:

  • Exporteert in alle gangbare formaten: PNG-bestanden, maar ook JPG en GIFs.
  • Je behoudt zelf volledige controle over alle overige exporteer-instellingen.
  • Speelt mooi samen met elke filter die er is en benut elke laagvolgorde die je kunt verzinnen. Zonder uitzonderingen.
  • Ondersteuning is er op zowel Mac OS X als Windows.
  • Compatibel met Adobe CS4, CS5, CS6 en CS7 (CC).

Als klap op de vuurpijl, wie een originele Tweet schrijft en daarbij @creativeskills vermeldt, maakt kans op een gratis licentiecode te gebruiken op 5 verschillende toestelen. Er zijn 10 licentiecodes te winnen dus laat je creativiteit de vrije loop!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!