Site van het jaar 2011 – Clickx

Altijd een dolle bedoening op de site van het jaar verkiezing.

Geweldig hoe er elk jaar weer opnieuw commotie veroorzaakt wordt omtrent de categorieën. Zo ook dit jaar met de categorie “ katfilmpje van het jaar “, “pornosite van het jaar” en “tweet van het jaar“. En toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat men zich vereerd voelt als ze genomineerd zijn. Op de één of andere manier streelt die nominatie de ego’s van de mensen achter de website, de webbuilders en marketingpeople van zo’n website.

Wat leuk is dat, naast de gebruikelijke mega-websites (the big 3) als Facebook, Google en Twitter, ook de plaatselijke huis en tuin websites, kooksites en nieuwssites in de bloemetjes worden gezet. Want ook zulke websites vergen gigantisch veel tijd en geld om publiek aan te trekken, te optimaliseren, gebruiksvriendelijk te maken, enz.

Overall winner dit jaar was Facebook, begrijpelijk en verdiend, maar ik vond het toch wat flauw. Natuurlijk krijgt Facebook elke dag ranzig veel volk over de vloer, maar ik had toch liever een Belgische website zien winnen. De grote mannen krijgen al genoeg aandacht. Niet?

Na de ‘award-show’ wordt er altijd fel nagekaart van “ja, dat is verdiend” of “pffff, waarom heeft die gewonnen en wij niet ?” of ook “YES! WE DID IT”. Gestreelde of gebroken ego’s, lachende gezichten of toch ergens die teleurstelling.

Al bij al een leuke avond gehad, proper gehost door Kevin Major. Tal van interessante mensen ontmoet zoals de vlotte Google-boys, de hippe Jobat-boys, de blije Ketnet-girl, de verraste baby.be-man, de bekende hosting-boy, de happy webbuilders,…

Alle winnaars per categorie vind je op de Clickx website!

Tot volgend jaar.

#svhj #svhj11

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!