Popular UIs deelt gedetailleerde PSD-interfaces van bekende websites

Bento Box UI

Luke Chesser, een Canadese designer, startte onlangs met een project onder de naam Popular UIs. Samen met mededesigner Spencer Baynton maakt hij hiervoor de meest bekende web interfaces haarfijn na in Photoshop.

Hun PSD-bestanden zijn een ideaal leermiddel voor jonge designers: kunnen zien hoe bepaalde elementen steeds terugkomen en hoe user interfaces opgebouwd worden, is namelijk de perfecte manier om je als designer verder te ontplooien. Daarnaast leer je ook als maker van dergelijke Photoshop-bestanden heel wat bij door bestaande interfaces tot in het kleinste detail na te maken.

Op dit moment kan je op Popular UIs al terecht voor de designs van onder andere Facebook, de Apple Store, Rdio, Heroku & Designer News. Maar Luke Chesser laat alvast weten dat we in de komende weken nog veel meer mogen verwachten.

Welke website we echter niet meer zullen zien verschijnen in de PSD-collectie, is MailChimp. De designs hiervan hebben even online gestaan, maar zijn offline moeten gaan na een klacht van de email marketing provider. De designers van Heroku en Designer News lieten Chesser daarentegen al weten dat zij er geen enkel probleem mee hebben dat hun interfaces gebruikt worden om jonge designers te helpen in hun leerproces.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!