Phoneblocks: een smartphone voor de rest van je leven

Phonebloks

Terwijl Apple wil dat we onze iPhone 5 zo snel mogelijk inruilen voor de 5S, komt de Nederlander Dave Hakkens met een heel ander smartphone-concept op de proppen. Dankzij zijn Phonebloks zouden we namelijk nooit meer een nieuwe smartphone moeten kopen.

Het probleem met huidige smartphones, en andere elektronische apparaten, is dat je ze zonder pardon moet vervangen als er zelfs maar een klein stukje van het geheel kapot of versleten is. Het idee van Hakkens is daarom om een smartphone te ontwikkelen waarin ieder onderdeel uit één apart blokje bestaat, dat makkelijk kan vervangen worden zonder aan de andere onderdelen te raken.

Maar de blokjes zorgen er niet alleen voor dat je de kapotte onderdelen van je Phonebloks kan vervangen, je kan de blokjes ook indelen naar jouw voorkeur. Wil je bijvoorbeeld een betere batterij, of liever wat meer geheugen? Dan pas je die blokjes simpelweg aan.

De Phonebloks van Dave Hakkens kreeg al heel wat bijval op zijn website. En het is ongetwijfeld een manier om de elektronische afvalberg, die steeds groter wordt, te beperken. Maar zie jij het zitten om de rest van je leven met dezelfde smartphone door het leven te gaan?

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!