Peak verbetert je ski skills met wearable technology

system

Dankzij producten als Google Glass of de Pebble Smartwatch wordt wearable technologie steeds meer bekend bij het grote publiek. En dat hebben ze bij Peak begrepen, want zij komen binnenkort naar buiten met slimme ski’s die jouw skills op de sneeuwpistes kunnen verbeteren.

Peak heeft sensors ontwikkeld die zowel op als in je ski’s zitten, en die allerlei data verzamelen over jouw dagje op de piste. De sensoren op je ski’s, de zogenaamde Peak Pods, meten je snelheid, je oriëntatie en de hoek waarin je je ski’s plaatst. De sensoren in de latten zelf meten dan weer de kracht die je op je ski’s zet.

De data die gedurende je dagje skiën worden verzameld, worden daarna via de bijhorende mobiele app omgezet in visualisaties & tips. Je kan daarnaast ook persoonlijke doelen instellen om je skills te verbeteren, waarna de software je zal helpen deze doelen te bereiken.

Een lanceringsdatum voor de Peak ski’s en de bijhorende app is er momenteel nog niet, maar Peak organiseert wel al enkele Demo Days in onder andere Toronto, Las Vegas en Denver.

peak ski's

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!