Ontwerpbureau Concrete wordt Studio Dott en opent vestiging in Hong Kong

studiodott

Sinds 2000 is het ontwerpbureau Concrete uitgegroeid tot één van de leidinggevende bureau’s in product-, interieur- en servicedesign in België.

Om zich volledig klaar te maken voor de internationalisering moest de naam Concrete veranderen. Beton is nu eenmaal niet het ideale materiaal om op buitenlandse reizen in je bagage te hebben, en het zorgde ook te vaak voor verwarring met een bouwbedrijf. De nieuwe naam ‘Studio Dott’ staat voor hun manier van werken, to the point tot op het einde van het hele ontwerpproces met hier en daar dat tikkeltje extra.

Door een kantoor te openen in Hong Kong zijn de eerste internationale stappen gezet in het Oosten. Vlaams Minister President Kris Peeters heeft op 2 december het kantoor officieel geopend tijdens de Business of Design Week (BoDW). Het kantoor in Hong Kong moet de brug worden tussen het ontwerpteam in Antwerpen en Aziatische bedrijven die onder eigen merk eigen producten naar de Europese en globale markt willen brengen. Het team van Studio Dott zal in hoofdzaak in Antwerpen uitgebreid worden, omdat ze ervan overtuigd zijn dat je als ontwerper zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke consument moet staan. Er staat momenteel een vacature voor Service Designer open.

Hun basis filosofie – om steeds de mens centraal te zetten zonder de kostprijs uit het oog te verliezen – blijkt ook in Azie aan te slaan, want het eerste contract is ondertussen getekend en een aantal andere zijn in onderhandeling.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!