Ontwerpbureau Concrete tekent de apotheek van morgen uit

Concrete

Stations worden meer en meer ontwikkeld tot intermodale knooppunten en tot dienstencentra waar reizigers tijd kunnen winnen, in plaats van tijd te verliezen in de file. Deze nieuwe diensten op een centrale locatie zijn interessant voor de reizigers en de hele stationsbuurt. De opening van de nieuwe apotheek aan de stationsingang ‘De Keyserlei’ van Antwerpen-Centraal is een initiatief dat deze transformatie van het station extra kracht bijzet. Ontwerpbureau CONCRETE, all-round creative tekende deze “apotheek van morgen” uit. Het innovatieve winkelconcept houdt rekening met de behoefte van de klant, de omgeving en de veranderende dienstverlening van apothekers in de toekomst.

Klanten vragen minder en minder naar een specifiek product, maar leggen hun probleem voor. Patiëntenbegeleiding wordt dus belangrijker en als apothekers vervullen we steeds vaker een adviserende rol. ”, verduidelijkt Luc Kleynjans, apotheker en mede-initiatiefnemer van het project. Om de drempel voor advies zo klein mogelijk te maken staan ‘De Apothekers’ (naam van de winkel nvdr) niet meer achter een balie, maar tussen de klanten. Indien een advies meer tijd vergt of wat privacy vraagt, zijn twee zithoeken voorzien waar ‘De Apothekers’ ruim de tijd kunnen nemen om zittend alle mogelijke info en begeleiding te verzorgen.

Concrete

Voor reizigers die weinig tijd hebben en snel en adequaat verder moeten geholpen worden, biedt deze apotheek ook een aangepaste ‘high speed’ dienstverlening aan. Zo staan centraal in de ruimte vier kassapunten die verbonden zijn met een robotmagazijn. Bij een aankoop haalt de robot de producten op in het magazijn en levert ze via een transportsysteem aan het kassapunt. Zo gaat geen tijd verloren om het product uit de juiste lade te halen. Daarnaast beschikt de winkel over twee mobiele verkooppunten die flexibel ingezet kunnen worden doorheen de ruimte. Samen met de advieshoeken heeft de winkel acht verkooppunten. Op  piekmomenten is een snelle, kwalitatieve en persoonlijke dienstverlening gegarandeerd.

De Apothekers’ zijn 6 dagen op 7 open (zondag sluitingsdag) vanaf 8.30 uur tot 18.30 uur. Einde 2013 wordt een digitaal platform gelanceerd waar reizigers online medicatie kunnen bestellen. Met deze service zullen ‘De Apothekers’ een volgende stap zetten om hun dienstverlening nog verder te optimaliseren.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!