Ontwerp voor iedereen en win een reis naar Boston

Screen Shot 2013-03-12 at Tue March 12 - 6.42.20 PM

Universal design, of ontwerpen voor iedereen is geen evidentie. Daarom gaan de Vlaamse overheid, Gelijke Kansen in Vlaanderen en Enter vzw op zoek naar architecten en ontwerpers die de dagdagelijkse zaken toegankelijk en gebruiksvriendelijk maken. Een mensvriendelijk ontwerp voor ouderen, mensen met een handicap, ouders met een kinderwagen…

Deadline24 is de Universal Design uitdaging voor 3de-, of 4de- of 5dejaarsstudenten architectuur, design en productontwikkeling. Deze ontwerpwedstrijd gaat van start op dinsdag 23 april 2013 en eindigt op woensdag 24 april. 24 teams zullen gedurende 24 uur strijden voor de hoofdprijs: een reis naar Boston (USA)! De trip bevat een bezoek aan het Institute for Human Centered Design en een workshop ‘Universal Design’.

Deelnemers worden, mét slaapzak, laptop, camera of fototoestel, op 23 april 2013 verwacht in Design Center De Winkelhaak in Antwerpen. De 24 teams, die bestaan uit elk 2 deelnemers, bedenken een duurzaam ontwerp en houden hierbij rekening met 7 principes:

  1. het ontwerp moet bruikbaar zijn voor iedereen
  2. het ontwerp is flexibel in gebruik
  3. het ontwerp is eenvoudig in gebruik
  4. het ontwerp is vergezeld van duidelijke informatie
  5. het ontwerp beperkt gevaren en ongewenste resultaten
  6. het ontwerp kan gebruikt worden met een minimale inspanning
  7. de afmetingen houden rekening met verschillende gebruiksruimten

Elk team werkt de opdracht uit en presenteert het resultaat voor een 11-koppige internationale jury. Minister Pascal Smet zal uiteindelijk 2 teams gelukkig maken met een trip naar Boston.

Wil je ook de jury verrassen met je creatief en toegankelijk ontwerp? Wees dan snel! Inschrijven kan nog tot 15 maart.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!