Ontmoet potentiële co-founders en geef je zaak een boost

Imec.istart organiseert op 26 oktober opnieuw haar Co-founder matchmaking event, een online evenement waar je tijdens speeddates van 12 minuten met geïnteresseerde co-founders contacten legt.
Ook Christina Hadinoto van Contour Lab, een fashion hightech startup, nam deel en ontmoette zo haar artificial intelligence software engineer Illias.
Dankzij een laagdrempelige lichaamsfiguur analyse kan de eindklant makkelijk zien welke kledingstukken het beste bij haar past omdat men zelf de proporties van schouders, taille en heupen ingeeft. Op een traditionele webshop krijg je alleen standaardmaten te zien.
Iedereen kan er immers mooi uitzien en zijn zelfvertrouwen vergroten als men een mooi passend kledingstuk draagt. Zelfs al shopt men online, dat is de filosofie van Contour Lab.
Christina kwam op het idee omdat zij zelf met haar 1,53 meter wat kleiner is en moeilijker kleding vond waarin zij kon stralen. Vanuit haar ervaring als marketing manager bij CKS en FNG begon ze te kijken naar hoe zij aan mensen stylingadvies kan geven als men online kledij aankoopt. Want de beleving van advies via een shop-assistent valt bij online shoppen weg.  

Hoe werkt het Co-founder matchmaking event

Wil je net als Christina (of de andere startups) je co-founder vinden, registreer je dan nu voor ons event via deze link:  https://events.conversationstarter.net/e/co-founder-startup-2023

Die gesprekken zijn als een speeddate. Je babbelt 12 minuten met elkaar en daarna ga je meteen door naar de volgende. “Die 12 minuten vliegen voorbij”, zegt Christina. Het is daarom belangrijk om op voorhand bijvoorbeeld ook de Linkedinprofielen al eens te bekijken zodat je de achtergrond van de mensen wat kent.

Bereid ook voor wie je zelf bent, vertel je verhaal vanuit je passie en formuleer duidelijk wat je zoekt want die co-founders zoeken een tof project en gaan na 12 minuten ook naar een andere gesprekspartner.

Christina had 8 gesprekspartners geselecteerd en tijdens haar eerste deelname ontmoette ze Ilias al. Een paar dagen later spraken ze in de stad af voor een kopje koffie en een langer persoonlijk gesprek.

Co-founderschap is als een huwelijk

Achteraf bekeken is het toch enorm belangrijk dat je stil staat bij wie je zoekt, wie jij bent en waar jullie samen naar toe willen, benadrukt Christina. Een co-founder zoeken is veel meer dan een businesspartner zoeken.

Je zoekt echt iemand die je op persoonlijk vlak aanvult. Daarom was het voor haar belangrijk dat zij haar technische co-founder ook persoonlijk goed leerde kennen en was er een proefperiode van 6 maanden bij de start van hun samenwerking.

Die proefperiode is essentieel. Ik wilde een bedrijf starten en vermijden dat we het bedrijf zouden moeten opdoeken omdat het ergens niet klikt. Het is écht een lange termijn engagement van beide partijen dat een rollercoaster kan zijn met alle hoogtes en laagtes.

Je begint immers samen van iets kleins waar je iets groots van wil maken. Je moet samen risico’s nemen en durven springen,  je financiële zekerheid opzij zetten en heel veel energie en persoonlijke tijd investeren. Het is echt ons bedrijf, onze passie en onze “baby”.

Dat betekent dat je van in het begin transparant moet durven zijn en tijdens de samenwerking ook compromissen moet sluiten en eerlijk blijven in je verwachtingen. Dit doe je vooral door goed te communiceren.

Daarom dat Christina dagelijks contact heeft met haar co-founder en ook wekelijks fysiek afspreekt.

Financiering

Dankzij het vinden van een co-founder is voor haar alles in een stroomversnelling gekomen. Ze kan vandaag iets concreets aan klanten tonen zodat zij het zich beter kunnen voorstellen en de eindconsumenten helpen in hun online shopping ervaring.

Christina had voor het event reeds een subsidie voor haar idee gekregen. Nadat ze haar co-fonder Ilias ontmoette, zijn ze samen in het Imec.istart programma gestapt waardoor ze extra begeleiding krijgen, een netwerk van experten kunnen raadplegen en ondertussen ook nog een andere subsidieaanvraag met succes hebben afgerond.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!