Nokia brengt 3D printing naar de massa

Nokia maakt het mogelijk jouw smartphone case zelf te ontwerpen en 3D te printen!

Nokia was ooit de marktleider inzake ontwikkeling van mobiele telefoons maar heeft deze plaats verloren aan Apple en Samsung. Het Finse bedrijf was ingedommeld en slaagde er niet in om innovatieve smartphones op de markt te brengen. Met verrassende verkoopscijfers in de Nokia Lumia lijn en het wisselen van Symbian met Windows Phone als besturingssysteem lijkt Nokia het tij te keren. Het nieuws dat Nokia 3D printing voor de massa mogelijk maakt wordt dan ook op gejuich onthaald.

Concreet gooit Nokia een 3D printing kit (3DK) op de markt met een handvol aan templates die je kan manipuleren tot een uniek ontwerp. Voorlopig beperkt deze mogelijkheid zich tot cases voor de Nokia Lumia 820. Nokia heeft customization altijd hoog in het vaandel gedragen en hoopt dit experiment verder uit te breiden naar andere onderdelen van de telefoon. Het Finse bedrijf ziet een toekomst waarin iedereen zijn uniek ontwerp kan maken.

3D printing is niet nieuw. Terwijl de aankoop van een 3D printer zich vroeger beperkte tot grote bedrijven en universiteiten ligt de kost stilaan in lijn van een normale pesonal computer. De MakerBot is al van jou voor een luttele 2.000 euro. Wie dit nog te duur vindt kan best eens binnenspringen bij Staples in België of Nederland waar ze begin 2013 een piloottest onder de naam “Easy 3D” starten.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!