Monkeytalk!

Monkeytalk is het eerste evenement van Monkeyshot, een jong dynamisch bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in user experiense design.

Voor de noobs onder ons werd eerst wat verteld over usability in het algemeen waarna wat voorbeelden van prototyping werden voorgesteld.

Monkeyshotter Hilde vertelde hoe ze te werk zijn gegaan bij een recente opdracht voor Cartamundi. Hoe ze gebrainstormd hebben, hoe er ideeën uit die brainstorm zijn gehaald en hoe de ideeën naar de klant zijn gecommuniceerd. Allemaal leuk visueel gebracht met de typische Monkeyshot tekeningen.

Na de plaspauze ging het over mobile. Wat naar mijn mening het interessantere stuk was. Het werd iets concreter gebracht met enkele tips om zeker te onthouden.

Zoals de 972 touch target rule. Kijk met een meetlat hoeveel mm de knoppen op het mobiele toestel zijn. 9 mm (en meer) is een ideale grootte voor het klikbare gebied van een knop,  7 mm is een hiervoor een minimum en 2 mm is een minimum  voor de plaats tussen 2 knoppen. Veel van deze handige tips, zo vertelde Serge,  zijn te halen uit de guidelines van Apple, Android en Windows Phone 7.

Naar mijn mening een geslaagde ontspannen eerste Monkeytalk.  Ik kijk al uit naar de volgende!

De presentaties zijn te vinden op de website: http://www.monkeyshot.be/monkeytalk

– door Tanja Esselens

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!