jOBS, the movie

jOBS – de biografische film over het leven van Steve Jobs – wordt in de Verenigde Staten op 19 April 2013 gelanceerd, de dag waarop Apple werd opgericht. Vrijdag 25 Januari werd de film als afsluiter van het Sundance Film Festival reeds vertoond.

jOBS vertelt het verhaal van Steve Jobs (gespeeld door Ashton Kutcher), de grote man achter Apple die anderhalf jaar geleden plots overleed. De film start tijdens Steve’s jeugdjaren in de jaren zeventig. Steve zette zijn studies stop en ging aan de slag bij Atari maar trok al na enkele maanden naar India om zijn spirituele zelf te vinden en te experimenteren met verdovende middelen. Bij zijn terugkomst leerde hij Steve Wozniak kennen en richtten ze samen Apple op. Vanuit de garage van Steve’s ouders verkochten ze de eerste Apple computers. In de jaren die volgden kende het bedrijf een fenominale groei. Doch het liep niet altijd van ‘n leien dakje. De Apple III was geen commercieel succes en Steve raakte in conflict met het management waarop hij Apple verliet en NeXT oprichtte. Daar legde hij zich volledig toe op software in plaats van hardware. Jaren later zou Apple NeXT overnemen en kwam Steve opnieuw bij Apple terecht waar hij het bedrijf door middel van de iPod opnieuw op de kaart zette.

Steve Wozniak, de partner van Steve Jobs, ging niet in op het voorstel om mee te werken aan de film en bekritiseert de accuraatheid van de feiten. Steve Wozniak verleent wel zijn medewerking aan een gelijkaardige film geproduceerd door Sony en geregiseerd door Aaron Sorkin, de man achter The Social Network. Deze tweede film over het leven van Steve Jobs is gebaseerd op de biografie die Walter Isaacson in 2011 over Steve Jobs schreef.

Hieronder kan je alvast een kort fragment uit jOBS bekijken. Meer details over de film worden binnenkort vrijgegeven op de officiële website. Hou zeker het Twitter kanaal in ‘t oog.

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!