IKEA brengt meubels tot leven

Naast 3D printing is augemented reality steeds meer (en terecht) een vaste klant aan het worden in de wereld van creativiteit.

Ook woonwarenhuis IKEA is op de denkbeeldige winkelkar gesprongen door meer dan enkel en alleen maar hun traditionele papieren en digitale catalogussen aan te bieden, en gaat nu een stapje verder. In plaats van meubelen en decoratie simpelweg online of in de papieren catalogus te bekijken, kan je ze voortaan ook doodleuk in je eet- of slaapkamer plaatsen. In 3D wel te verstaan!

Hoe? Met de 2014 IKEA catalogus app. Naast IKEA-meubelen in 3D te bekijken, kan je namelijk met behulp van je smartphone zien hoe een bepaald meubelstuk in je huis zal staan.

Het ultieme doel van deze applicatie is vrij duidelijk. In plaats van je inlevingsvermogen op de proef te stellen en je te moeten inbeelden hoe die loodzware keukentafel of die mooie maar ietwat lompe kleerkast er zal uitzien, kunnen IKEA-klanten op hun toestel met ingebouwde camera, via de app en in realtime hun woonst virtueel inrichten. Het is opnieuw een knap voorbeeld van functionaliteit dat enkel via augmented reality bereikt kan worden.

Betekent dit meteen het einde van de miskopen? Helaas niet. Een voorlopig minpunt is namelijk dat je momenteel nog maar enkele items kan selecteren. Het is dus (nog) niet mogelijk om even de hele catalogus uit te proberen omdat je plots Extreme Home Makeover wilt spelen. Hopelijk (en de kans is groot eens het aanslaat) is dit iets wat IKEA naar de toekomst toe snel zal uitbreiden.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!