Het Creativeskills.be-weekoverzicht!

Credits: Dan Malarkey
Credits: Dan Malarkey

Natuurlijk heb je deze week niets gemist van ons nieuws, heet van de naald! Moest er toch iets door de mazen van het net geglipt zijn, dan hebben wij hét nieuws van deze week mooi voor je opgelijst:

PANTONE Fashion Color Report

Als iemand kan voorspellen wat de komende trends zijn op vlak van kleuren dan zijn het wel fashion designers. Het bedrijf PANTONE beseft dit maar al te goed en geeft al meer dan 20 jaar op een heel eenvoudige manier weer wat de meest prominente kleuren zullen zijn. En ook dit jaar doen ze dat opnieuw voor het voorjaar van 2014!

Bogobrush: tandenborstel met een missie 

Voor 80 miljoen Amerikanen is een tandartsbezoek financieel niet haalbaar. Zelfs een tandenborstel kunnen velen zich niet veroorloven.  Onthutsend. Zeker met de wetenschap dat er jaarlijks maar liefst 450 miljoen tandenborstels weggegooid worden. Heather en John, broer en zus, maar ook 2 designers, ontwikkelden daarom een biodegradeerbare tandenborstel onder het motto “Buy one, give one”. Voor elke tandenborstel die je koopt, krijgt een minderbedeelde dezelfde tandenborstel.

Ooit al stilgestaan bij de toetsenlayout van je telefoon?

Ooit al stilgestaan bij de toetsenlayout van je telefoon? Waarom de cijfers net in die volgorde staan, en niet anders? Waarschijnlijk niet. Omdat het zo evident is. Dat het ooit minder voor de hand lag, is nochtans een feit. In de jaren ’50 teisterde de zoektocht naar de meest optimale layout immers heel wat design-hersenkronkels. Of hoe een simpele drukknop het leven van een designer kan beheersen.

United colored bicycles

De Chileense designer, Daniel Gonzàlez, creëerde een reeks mooie illustraties, met de fiets in de hoofdrol. Bicicletas bestaat uit verschillende en kleurrijke beelden van fietsen, in alle vormen en maten. En ook: over de jaren heen. Het sluitstuk van de reeks is een verzameling van al deze fietsen, in 1 enkele visual.

Instaply opent de deuren in België

Hoera! Instaply, een Belgische startup in San Francisco opent vanaf nu ook de deuren in… België. En laat het gejuich helemaal losbarsten, want ze lanceren – na USA en Canada- een nieuwe Instaply-versie in ons landje.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!