Het Creativeskills.be-nieuwsoverzicht!

Credits: Lim Heng
Credits: Lim Heng

Aan het einde van de week staat er opnieuw een kant-en-klaar nieuwoverzicht klaar, exclusief voor jullie!

Schrijf je in voor de Responsive Webdesign Workshop

Heb je nog geen kaas gegeten van responsive design? Of zie je door het bos de bomen niet meer met al die responsive frameworks, grid systemen enadaptive image technieken? Schrijf je dan in voor de derde editie van de Responsive Web Design workshop georganiseerd door Johan Ronsse.

Edgar door MaDe beloond met een Henry van de Velde-label

Met Edgar ontvangt MaDe voor de eerste keer een Henry van de Velde label. Het kwaliteitslabel van de Vlaamse Gemeenschap beloont de authenticiteit, drang naar vernieuwing, creativiteit, afwerking en meerwaarde van het product, en mag gedragen worden zolang het in productie is.

Bay Area Bike Share krijgt Belgische app

De Amerikaanse westkust mikt op tweewielers en ondernam eind augustus actie met de Bay Area Bike Share. Ben je in de buurt? Spring er dan eens op de fiets. De kans is groot dat je onderweg een Belgische bike share- app van WebComrades tegenkomt!

Damn Data!

Het verzamelen van data wint het laatste decennia enorm aan populariteit. Google, Facebook,… zijn krakken in het verzamelen, interpreteren en verzilveren van data. Maar hoe ga je zelf aan de slag met je database overvol aan informatie? Hoe verzamel en bewaar je al die data? En hoe analyseer je al deze gegevens om er real time gebruik van te kunnen maken? Een technisch vraagstuk waarop het event “Damn Data” antwoorden brengt.

#Hatch organiseert Kickoff event voor en door ondernemende jongeren

Jongeren die staan te popelen om te starten met een eigen onderneming, of die daar al enthousiast mee begonnen zijn, kunnen op 23 oktober om 19u30 terecht in Kaai 16 in Hasselt. Daar organiseert #Hatch een Kickoff event waarin enkele ondernemende youngsters hun boeiende verhaal komen vertellen.

TwitSpark haalt 4.5 miljoen dollar op en herdoopt zich tot Sparkcentral

Twitspark – het Amerikaanse bedrijf van de 25-jarige Limburger Davy Kestens – haalt 4.5 miljoen dollar investering op en herdoopt zich als ‘Sparkcentral’.

KAAI.16 sluit de deuren

Na 5 jaar valt het doek over het Hasseltse KAAI.16, creatieve hotspot én toevluchtsoord voor ondernemers, co-workers en jong (én minder jong) creatief gespuis.

Antwerp Powered by Creatives op 16 oktober 2013

Op 16 oktober komt de creatieve sector opnieuw samen voor het 2e netwerkevent van stad Antwerpen. Laat u inspireren tijdens de creative talks, netwerk met andere creatievelingen aan dematchmaking wall en blijf plakken voor een hapje, drankje en een portie muziek.

Moistly redt je planten van een droge dood

Gaan jouw plantjes ook altijd een droge dood tegemoet? Dan is Moistly iets voor jou! Deze handige gadget steek je in de potgrond van je kamerplanten, zodat hij aanvoelt wanneer de plant water nodig heeft. Zodra die tijd gekomen is, begint Moistly te piepen en te flikkeren, en kan jij de gieter bovenhalen.

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!