Edgar door MaDe beloond met een Henry van de Velde label

Edgar door designbureau MaDe 

Met Edgar ontvangt MaDe voor de eerste keer een Henry van de Velde label. Het kwaliteitslabel van de Vlaamse Gemeenschap beloont de authenticiteit, drang naar vernieuwing, creativiteit, afwerking en meerwaarde van het product, en mag gedragen worden zolang het in productie is. De lamp trekt dan ook de aandacht. De schuine afsnijding in het minimalistisch design breekt de rechtlijnigheid in de ruimte. Op die manier krijgt Edgar een uniek karakter. Bij de inbouwversie komt Edgar het best tot zijn recht: zowel de organisch afgeronde als de robuustere versie met hoeken, is subtiel in het plafond verwerkt. Zodat Edgar meer een lichtvlak is in plaats van een lichtelement, en slechtst een subtiel randje zichtbaar is.

Het Antwerps designbureau werkt voornamelijk in opdracht van bedrijven, waarbij producten tot stand komen in samenspel met de klant. Deze verlichtingslijn voor DARK, waar Edgar er één van is, maakt echter deel uit van de ‘MaDe essentials‘, waarbij de oprichters Simon de Smet en Timothy Macken alle inzichten en ervaring samenballen in de creatie van eigen ontwerpen. Naast de Edgar creëerde MaDe ook de Coolfin voor DARK. Beide designs zorgen samen voor een tijdloze architecturale lijn binnen de trendy DARK collectie.

dark-edgar-2013_web

Henry van de Velde labels 

hvdv12_labels_logo_roos_2Uit 132 inzendingen selecteerde Design Vlaanderen ook dit jaar 17 knap vormgegeven objecten en projecten van Vlaamse bodem, die het respectabele label mogen dragen. De officiële uitreiking vindt plaats op dinsdag 21 januari 2014 in zaal ‘De Schelp’ in het Vlaams Parlement, waar Design Vlaanderen de winnende ontwerpers zal erkennen.

Wie de 17 titelhoudende objecten van dichtbij wil bekijken, moet afzakken naar Brussel. Daar worden Edgar en de andere winnaars van 22 januari tot 1 maart 2014 in ‘De Loketten‘  gratis tentoongesteld. Op de expositie kom je ook te weten wie de Henry van de Velde Awards en de OVAM Ecodesign Award PRO gewonnen heeft.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!