Eco-constructie via 3D-printing

3D-printen is in onze huidige maatschappij al lang geen verre toekomstmuziek meer. Je moet niet ver zoeken of je leest er bijna dagelijks wel een artikel over. We gebruiken het meer en meer en de interessante projecten en nieuwe toepassingen springen als paddenstoelen uit de grond.

Op dit eigenste moment bestaat er zoiets als een biologisch afbreekbare constructie in het Redwood bos, in het gelijknamige nationale park in California. En je raadt het al, het maken hiervan werd volledig verwezenlijkt door middel van 3D printing. Voor deze realisatie heeft de Smith | Allen Studio een klein maar sterk team samengesteld, bestaande uit een architectonisch ontwerper, een sculptuurartiest en een installatiekunstenaar.

smith-allen-3d-printed-pavilion
the Echoviren Pavilion

De constructie genaamd “the Echoviren Pavilion” bestaat uit bijna 600 in elkaar grijpende onderdelen, gemaakt van plantaardig bio plastiek. Het kostte meer dan 108 000 uur en zeven 3D-printers om de nodige onderdelen te produceren. Eens deze er waren werd de constructie gemonteerd op vier dagen tijd.

Er wordt verwacht dat het zal ontleden binnen de 30-50 jaar. In de tussentijd zal het dienen als lounge-ruimte voor insecten, mossen en vogels.

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!