Creativiteit op Apps For Ghent 2

24 maart, deze zaterdag dus, organiseren OKFNbe, Living Lab Gent, Stad Gent, IBBT – MultiMediaLab en Ghent Web Valley voor de tweede keer Apps For Ghent. Creatievelingen in alle vormen en maten kunnen hier hun hartje ophalen in de vorm van een contest.

Wat is de bedoeling?

Je kan jezelf kandidaat stellen voor één van de twee onderdelen van dit event. Enerzijds hebben we de App Contest. Hier kunnen programmeurs, designers of hackers de vrije loop gaan met datasets die speciaal voor hen ter beschikking worden gesteld. Zo kunnen ze een geweldige toepassing, mashup of visualisatie creëren. Hoe winnen? Lever een werkend prototype op van jouw creatie die je in de loop van die dag hebt uitgewerkt. Het beste concept wint.

Daarnaast is er ook, gelukkig voor mij, iets voor de creatieve student voorzien. De student hackathon. Aangezien deze groep mensen misschien nog niet zoveel kennis hebben, maar wel bruisen van ideeën, moeten zij niet per sé een werkend prototype kunnen afleveren. Maar het zorgt natuurlijk wel voor extra puntjes bij de jury. Van 9u tot 15u krijg je de kans om het idee der ideeën uit te werken, tot in het mogelijke natuurlijk.

Waarmee werk je?

De stad Gent voorziet je van zijn databank op data.gent.be. Dankzij The DataTank kan je al deze data makkelijk raadplegen via een heel duidelijke API. Elk team krijgt ook een eigen hostingpakket met domeinnaam, aangeboden door SumoCoders, voor de applicatie daadwerkelijk online te krijgen.

Wat kan je winnen?

Echt zotte prijzen zoals een iPad moet je hier niet verwachten. Maar wel veel handigere prijzen. Prijzen die een verdere ontwikkeling van de ontworpen applicatie stimuleren. Want Apps For Ghent wilt heel graag dat je app uitgroeit tot een volwaardige applicatie.

De prijzenpot is aangepast naar de twee onderdelen. Eentje voor de professionele hackers en eentje voor de studenten. Deze pot ziet er momenteel al mooi uit, maar hij kan nog altijd bijgevuld worden. Verder is er ook een overkoepelende prijs voor beste visualisatie, zodat niet iedereen zich alleen focust op applicaties voor smartphones en tablets.

Voor de studenten

  • De maxxxte studentenjob van Gent om jouw app verder uit te werken tijdens 2 weken iRail Summer of code en een wildcard voor een stageplek/2 weken studentenjob bij In The Pocket.
  • Plaats op iMinds om jouw app voor te stellen.
  • Een hosting pakket met domeinnaam naar keuze voor alle teamleden voor één jaar.
  • Gratis gebruik van online dienst van AppsFunder.
  • 3 cultuurcheques met een totale waarde van €150.

Prijzen voor de professionele hackers

  • Aperitiefboot
  • Een hostingpakket voor een jaar.
  • Plaats op iMinds om jouw app voor te stellen.
  • Gratis gebruik van online dienst van AppsFunder.
  • Marktstudie door economiestudenten.

Hoe ziet deze dag eruit?

08u30: Onthaal met koffie en koeken
09u00: Start Student Hackaton
13u30: Open Data Talks
14u30: Presentatie App Contest
15u30: Presentatie Student Hackaton
16u30: Talks & Demos
17u00: Award Ceremony met receptie
18u00: Einde

Praktische info?

Apps For Ghent gaat door, zoals eerder al gezegd, op 24 maart deze zaterdag en dat op het volgende adres:

AC Portus, Stad Gent
Keizer Karelstraat 1
9000 Gent

Inschrijven doe je op de website van appsforghent.be/events/apps-for-ghent-2/.
Meer info nodig? Check appsforghent.be, Twitter en Facebook.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!