Creativeskills.be-nieuws net gemist?

Credits: Jesus Cardenas
Credits: Jesus Cardenas

Geen zomerstop bij Creativeskills.be! We blijven je gewoon de meest interessante nieuwtjes serveren… zon of geen zon! Nood aan een update? Bij deze…

Interview: Tijs Vrolix over zijn sabbatical in Zweden

Tijs Vrolix verliet zijn functie als strategisch planner bij Boondoggle en trok voor ‘n aantal maanden naar Stockholm. Tijs is intussen terug van zijn avontuur en we vroegen hem even uit over zijn ervaringen.

HeyHeyApps: an artist, a nerd and a suit

HeyHey Pix, een nieuwe foto-applicatie staat bovenaan de top van de meest gekochte apps in ons land. En die plaats kreeg de app niet zomaar. HeyHey Pix is zowat de leukste fotobewerking iPad applicatie voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Maar ook wij kunnen de iPhone app smaken. Met HeyHey Pix krijgen je foto’s een speels kantje, en lijkt het bovenal of de graffiti kunstenaar Bue The Warrior ook buiten de Gentse stad toeslaat.

Radio 2 en Vivacité zoeken nieuwe collega

Dankzij Radio 2 en het Waalse Vivacité, Metro en Vers L’Avenir, en het Prins Filipfonds, krijgen ook dit jaar 16 studenten de mediakans van hun leven. Belgodyssee biedt 8 duo’s, met telkens een Vlaamse en Waalse kandidaat, de kans om samen reportages te maken. Eén winnaar krijgt een betaalde stage van zes maanden op de redacties van de VRT en de RTBF.

Fliike maakt Facebook likes tastbaar

Je aanwezigheid op Facebook offline verkondigen, is erg belangrijk om je klanten ook je fans te laten worden. De meeste bedrijven gaan hierin niet verder dan een sticker op het raam of een klein logo op de rekening, maar de Franse start-up Smiirl bewijst dat het ook creatiever kan.

Google kijkt richting auto-industrie

“De ontwikkelingen die zich momenteel voordoen op het gebied van elektrische auto´s kunnen het zomaar mogelijk maken dat Google in de auto-industrie stapt.” Dat zegt Eric Schmidt, CEO van Google. Elektrische auto´s zijn relatief simpele producten met veel eenvoudigere techniek dan een conventioneel aangedreven model. Net daarom zal elektrisch rijden volgens Schmidt binnen 20 jaar de norm zijn.

15 vacatures in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen zoekt volk! Dat is duidelijk te zien aan de talrijke jobs in Roeselare, Brugge, Kortrijk etc.

iOS7 redesign in de praktijk

De introductie van iOS7 kende heel wat voor- en tegenstand. De praktijk brengt gelukkig raad. Oordeel zelf of het flat design van het nieuwe Apple iPhone en iPad besturingssysteem werkt,  voor deze voorstellen van gekende apps zoals Facebook, Spotify en Instagram.

Sta eens stil bij een leeg café

Het is niet omdat je bestaat, dat je klanten je zullen vinden. Die vaststelling moet elke ondernemer maken: of je nu een nieuwe bar opent of een nieuwe applicatie lanceert.

Kleurentheorie: essentieel voor designers

Primaire kleuren, secundaire kleuren, complementaire kleuren. Hoe zit dat weeral? Loop eens door dit artikel om kleuren te leren begrijpen. Voor elke designer is het essentieel te weten hoe kleuren zich onderling verhouden en welke tinten naast elkaar passen. Ook krijg je een overzicht van alle hoofdkleuren en hun betekenis.

Long shadow design: overdrijven werkt

Wat is ‘the new black’ in design trends? Als jouw antwoord flat design is, dan is je hipstergehalte als designer dubieus. De nieuwste mode is long shadow design: het toepassen van buitenproportionele schaduwen op een element. En valt dat even mee: het ziet er nog eens geweldig stijlvol uit ook!

De bemiddelde illustrator: feit of fictie?

83% van de illustratoren komt niet rond met illustreren alleen. Slechte opdrachtgevers, ondermaatse zakelijke skills, prijsconcurrentie, onderwaardering voor het vak… de illustratieve sector kampt met tal van inkomensbedreigingen. Maar de ondernemende illustrator gaat niet in een hoekje zitten kniezen en maakt van de nood een deugd. Tijd voor advies van enkele experts!

Kunstproject combineert Lego en Vine

Lego Vines is een stop motion kunstproject, gerealiseerd door de New Yorkse designer en art director Mark Weaver.  Weaver maakte hier een unieke combinatie van Lego met Vine, de nieuwe Twitter applicatie (sinds kort ook beschikbaar op Android), waarmee je zeer eenvoudig korte filmpjes kan maken. Leuk gevonden!

Ontketen een revolutie in het medialandschap

Denk jij bij het bekijken van het nieuws, het weerbericht, een soap, een talkshow of een lifestyle magazine wel eens dat het anders én beter kan? Dan is deze oproep naar jou gericht. De VRT zoekt  jong talent om 60 jaar televisie heruit te vinden. Samen met acht ervaren mediamakers – zoals Sofie Engelen en Dieter Coppens – mag je alle tv-regels overboord gooien en start je van een onbeschreven blad.

3D-animatie, een ware kunst!

Ooit in je comfortabele bioscoop-zetel al eens stilgestaan bij de massa’s bloed, zweet en tranen die gevloeid zijn bij het maken van een animatiefilm? Nee? In een filmpje geeft Steve Carrell het 3D-proces prijs, van idee tot het moment dat je in je bioscoopzetel ploft.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!