Creativeskills.be: hét nieuwsoverzicht van de week

Credits: Charli Guilloteau
Credits: Charli Guilloteau

De herfst is in ‘t land, folks! Dus berg die tuinstoel maar op en verschans je in je favoriete zetel, mét het Creativeskills.be-nieuws als kers op de taart. Bij deze een overzicht van deze week:

Bekijk het elfde seizoen van Dragons’ Den

Dragons’ Den is een Brits televisieprogramma waarin entrepreneurs pogen een investering voor hun product of dienst op te halen. De reality serie is in Augustus met zijn elfde seizoen op BBC 2 gestart. Ook deze keer passeren heel wat ondernemers met allerhande uitvindingen de revue. De ene al wat overtuigender dan de andere. Een handvol succesvolle en rijke ondernemers leggen de entrepeneurs op de rooster en investeren hun eigen geld indien ze in het project geloven.

Europese commissie promoot het belang van design in innovatie

De Europese commissie heeft een actieplan voorgesteld om het gebruik van design in innovatie te promoten. Op die manier wil het het potentieel van design ten volle benutten om innovatie, groei en het creëren van jobs te bewerkstelligen.

Productiviteit bereik je door sneller te werken

De productiviteit op de werkvloer laat vaak te wensen over. We zijn hele dagen bezig om onze inbox op het magische getal 0 te krijgen, en vergeten daardoor om af en toe eens een stap achteruit te doen, om te zien hoe we ons werk beter zouden kunnen aanpakken. Want meer productiviteit bereik je niet door harder te werken, maar door simpelweg slimmer te werken.

Google lanceert Google Web Designer

Google lanceerde gisteren “Google Web Designer”, een tool voor Mac en PC waarmee je eenvoudig HTML5 websites en banners kan ontwerpen. Op een visuele manier ontwerp en animeer je jouw creatie terwijl in de achtergrond automatisch HTML en CSS code wordt gegenereerd. Deze code kan je indien gewenst manueel aanpassen.

Side projects houden je creativiteit alert

Ook de meest enthousiaste designer maakt het wel eens mee… momenten waarop je niet de gewenste voldoening haalt uit je werk. Je volgt (blindelings) de wensen van je klant en schuift je eigen inbreng wel eens wat meer naar het achterplan. Geen ramp, zolang je maar niet in deze routine-val trapt. Gelukkig zijn side-projects je redders in nood.

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!