Creativeskills.be deze week gemist?

Creativeskills.be deze week gemist?
Credits: Andrew Colin Beck

De zon hebben we deze week moeten missen, dus we veronderstellen dat je Creativeskills.be op de voet gevolgd hebt. ;) Maar moest er toch nog iets tussen de mazen van het net geglipt zijn (kan gebeuren!), dan zetten we nog even alles voor je op een rijtje:

Handig, die handjes

Pimp je portfolio met… handjes! Het is eens wat anders om je design voor een mobiele applicatie te presenteren.

Bridezilla in Lego

De Japanse kunstenares, Rie Hosokai van Daisy Balloon ontwierp een uniek stuk voor de “Piece of Peace”-liefdadigheidstentoonstelling in Tokyo. De opbouw en de vormgeving zijn gebaseerd op Hosokai’ s befaamde ballonnenjurk.

De juiste dosis achtergrondmuziek verhoogt de creativiteit

Te veel lawaai, te veel stoorzenders,… het is een killer van formaat in het creatieve proces, maar een staat van isolement of ballingschap ondermijnt net zo goed de creativiteit. Maar designers te velde, wanhoop niet! De waarheid ligt, zoals zo vaak, ergens in het midden. De juiste dosis achtergrondmuziek verhoogt de creativiteit, zoveel is zeker.

Binary App: code schrijven op je iPad

Op 11 juni laat Binary zijn eerste kreet op Twitter:’ ‘Hello, World’. Wie ons verwelkomt? Darshan Shankar, oprichter van Binary, een nieuwe iPad app waarmee je code kan schrijven, testen en uitvoeren van zowat overal in de wereld.

Lego, de film

LEGO boeit al jaren jong en oud, vermoedelijk omdat de blokjes onze creativiteit aanwakkeren. Het grootste LEGO bouwsel ooit, dat eind mei op Times Square werd neergepoot, lokte dan ook een massa toeschouwers en haalde internationaal persaandacht. De ‘X-Wing’, een Star Wars ruimteschip werd op ware grootte door 32 bouwers en met 5,3 miljoen Legoblokjes in mekaar gezet.

Screensize.es vereenvoudigt responsive design

Waarom moeilijk, als makkelijk ook kan? Als designer bespaar je jezelf grote kopzorgen met een eenvoudige, recht-door-zee oplossing. Apps zoals Snapruler, Sip, Iconstrike en Red Pen, bijvoorbeeld. Maar ook Type/Code, de design studio achter Google Currents app, lanceerde een eenvoudige tool. Al is Screensize.es een bedrieglijk simpele database van schermformaten.

Nu donderdag: Idealabs Matchmaking BBQ

Een jaar geleden werd Antwerpen ‘the new startup city’ bij de lancering van Idealabs, de eerste onafhankelijke startup accelerator in Vlaanderen. Volgens de 70 teams die zich inschreven voor de Idealabs pitch niks te vroeg.

Tile: verloren voorwerpen op je smartphone

Waar heeft je lief de autosleutel gelegd? Wie kan jouw – zoveelste – gestolen fiets terugvinden? Op welke trein liet je die nieuwe smartphone liggen? In welke shop liet je je handtas achter? En waar houdt de lievelingsknuffel van je krijsende baby schuil? Het antwoord ligt in de USA op jou te wachten. Het is te zeggen: Tile, een hangertje met ingebouwde zender, haalt momenteel zo veel mogelijk centjes op via hun Selfstarter crowdfunding campagne.

ArchiSnapper: een mobiele oplossing voor werfverslagen

Voor architecten is de administratieve tijd en last die gepaard gaat met het opmaken en beheren van werfverslagen enorm. Tijdens werfbezoeken worden nota’s gemaakt met pen en papier, worden schetsen getekend, foto’s getrokken en opmerkingen verzameld. Eens terug op kantoor moet al die informatie, vaak na de uren, verwerkt worden in een werfverslag: nota’s neertypen, foto’s comprimeren en invoegen in een Word document, plannen inscannen en het verslag per email verzenden. ArchiSnapper voor zowel iPhone als iPad biedt een eenvoudig maar zeer efficiënt alternatief voor dit pijnpunt

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!