Context bezorgt je live mock-ups van je Illustrator-designs

Context

Wanneer je als creative bezig bent aan een nieuw design, is het belangrijk dat je weet hoe je eindproduct er in het echte leven zal gaan uitzien. Maar het is niet altijd even makkelijk om dat eindresultaat virtueel te tonen. Daarom ontwikkelde Joshua Distler, voormalig Apple-medewerker, een app genaamd Context, die je designs in een handomdraai toont in de omgeving waarvoor ze ontworpen zijn.

Het doel van deze tool is volgens Distler om het beste design er sneller uit te kiezen. Dankzij Context kan je je designs in 3D bekijken zonder Illustrator te verlaten, en zie je meteen wat wel en niet werkt op het oppervlak waarvoor je aan’t designen bent.

Voor de launch van Context ontwikkelde Joshua Distler LiveSurface, een verzameling van meer dan 350 Photoshop 3D-templates van onder andere posters, boeken en tassen, waarvan je via de app vrij gebruik kan maken om jouw designs op te projecteren.

Wie de app graag eens wil uitproberen, kan handig gebruik maken van de free trial, die je hier kan downloaden. Ben je helemaal overtuigd van Context, dan kan je het blijven gebruiken voor amper $9 per maand of $89 per jaar.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!