Conceptvideo toont flat design in iOS 7

Binnenkort verwachten we iOS 7, een ferme update van Apple’s mobiele besturingssysteem. Vermoedelijk wordt dit op het einde van de zomer samen met de iPhone 5s of iPhone 6 gelanceerd. De verwachtingen zijn bijzonder hoog, zeker na het afgelopen jaar waarin Apple weinig indruk maakte en de waarde van hun aandelen ferm omlaag ging.

music-ios7-concept-design

Nu, wat kunnen we in iOS7 verwachten? Naast een swipe keyboard, een betere camera, een polarisatiefilter zodat niemand zijdelings kan meekijken, eventueel een fingerprint scanner, verwacht men ook dat een vernieuwde design language wordt geïmplementeerd, gebaseerd op het populaire ‘flat design’. Deze stijl is al langer gekend van Windows Phone en Windows 8 en het duurde even vooraleer Apple deze stijl omarmde, maar nu lijkt het echt te gebeuren. Populaire apps van de hand van Facebook, Google, Dropbox en Foursquare vertonen reeds elementen van dit flat design en bevestigen de nieuwe weg die Apple inslaat.

Art Director Philip Joyce en Motion Designer Denes Farkas goten hun visie op iOS 7 in onderstaand filmpje. Naast een cleanere look gebaseerd op flat design introduceren ze ook widgets, al langer gekend bij Android.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!