Bogobrush: tandenborstel met een missie

BLUE-rear

Voor 80 miljoen Amerikanen is een tandartsbezoek financieel niet haalbaar. Zelfs een tandenborstel kunnen velen zich niet veroorloven.  Onthutsend. Zeker met de wetenschap dat er jaarlijks maar liefst 450 miljoen tandenborstels weggegooid worden. Heather en John, broer en zus, maar ook 2 designers, ontwikkelden daarom een biodegradeerbare tandenborstel onder het motto “Buy one, give one”. Voor elke tandenborstel die je koopt, krijgt een minderbedeelde dezelfde tandenborstel.

De Bogobrush staat niet bol van nutteloze tierelantijntjes, maar is mooi in zijn eenvoud. John vervaardigde de tandenborstel uit duurzaam bamboe-materiaal en is 100% biodegradeerbaar. Volledig ecologisch verantwoord dus. Het sociale label “Buy one, give one” is een mooie gedachte. Terwijl jij je tanden poetst, maak je tandhygiëne mogelijk voor iemand die het minder goed heeft.

De tandenborstel werd met de grootste zorg geproduceerd. John onderzocht en bestudeerde talloze tandenborstels, in alle maten en kleuren, met het oog op een ultiem en gebruiksvriendelijk design. Bovendien gaat de borstel maanden mee.  Heeft hij zijn beste dagen gehad? Pluk gewoon de nylon borsteltjes eruit en de bamboe kan op een veilige en milieuvriendelijke manier gerecycleerd worden.

Heather en John’s eerste doelstelling is de verkoop van 10.000 Bogobrushes. Bestel er zelf eentje!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!