FLAVR brengt hobbychefs dichter bij mensen in hun buurt

flavr_smallFLAVR is de start-up van ondernemers Alexander Van Laer, Moos Tits en Oliver Vander Cruysse. Alexander en Moos leerden elkaar kennen op de KU Leuven en startten nadien bij Accenture als management consultants, waar ze Oliver leerden kennen. Heel wat jaren vriendschap en professionele samenwerking liggen aan de basis van het kernteam waarmee ze FLAVR zijn gestart.

FLAVR is niet zo maar een food delivery service. FLAVR is geen Pizza.be, UberEats, Munchery, Bite Squad, Blue Apron, Hello Fresh, Amazon Prime Now, GrubHub, Postmates, Seamless, List etc.

Neen, FLAVR bouwt een hechte community van ‘food-loving people’ die hun passie voor de huisbereide maaltijd willen delen. Zo krijgen getalenteerde hobbychefs de mogelijkheid heerlijke homemade gerechten aan te bieden aan mensen in hun buurt. Hierdoor hebben foodies met weinig tijd om elke dag zelf te koken de mogelijkheid heerlijke, verse, en gezonde maaltijden te kopen aan een zeer democratische prijs. Dus geen grootkeukens, geen restaurants, maar particuliere koks die hun creaties met derden willen delen en hier een extra centje mee willen bijverdienen. De FLAVR klant kan na het bestellen via website de maaltijd zelf bij de chef komen afhalen of laten leveren. Voorlopig is FLAVR enkel beschikbaar in Antwerpen, maar uiteraard kijkt het team naar andere steden in België en over de grens heen.

Noodle_ei_soep_b4f5775d-2a08-475a-9c69-c0220dacb180_1024x1024Een start-up zou geen start-up zijn moest alles van een leien dakje lopen. FLAVR kijkt aan tegen onduidelijkheden in de Belgische wet omtrent de deeleconomie. Afgelopen week liet de regering weten dat ze bezig waren met een fiscaal kader voor deze nieuwe vorm van commercie. FLAVR werkt samen met de andere Belgische peer-to-peer bedrijven om de overheid hierin te ondersteunen. Maar niet enkel het overkomen van de deeleconomie is een uitdaging. Het is tevens onduidelijk hoe de voedselinspectie op deze nieuwe manier van maaltijddelen gaat reageren, want toegang tot de keukens van deze particulieren hebben zij uiteraard niet. FLAVR wil de voedselveiligheid ten allen tijden garanderen, maar innovatie komt bij hen steeds voor wetgeving.

Een derde uitdaging is het vinden van getalenteerde mensen voor het uitbreiden van hun team. Hun stack bestaat uit MongoDB, Node.js, Angular.js. Technologiën waar zowat iedereen naar op zoek is. Hun ervaring leert dat er weinig Belgen zijn die deze kennis hebben. Momenteel werken ze met een Belgische productmanager die een team van verschillende externe developers aanstuurt.

Tenslotte is hun vierde uitdaging het vinden van extra geld. FLAVR heeft de Seed Series gesloten, maar moet zeer snel groeien om tot een nieuwe ronde te initiëren. FLAVR zit in een ‘winners takes it all’-markt waarin nog niemand top-of-mind is, dus het is momenteel een race tegen de tijd om zoveel mogelijk markt in te nemen en zo snel mogelijk te groeien.

Na hun week NY in het kader van het BBNY programma reizen ze door naar San Francisco om met investeerders en mentors te praten. We wensen hen alvast veel success en gaan nu een stukje eten.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!