Belgisch planningplatform Planza presenteert in Silicon Valley

NodeSummit 2013

Het Belgische Planza.com werd uit honderden kandidaten geselecteerd om in het Mission Bay Conference Center in Silicon Valley te gaan presenteren op de prestigieuze NodeSummit conferentie, de hoogmis voor applicaties op basis van Node.js (Javascript).

“Het is een unieke kans om op 4 en 5 december 2013 als (enige) Belgische start-up samen met 24 andere geselecteerden Planza te mogen presenteren aan een uitgelezen – voornamelijk Amerikaans – gezelschap van investeerders en ICT-iconen zoals Mozilla, Wallmart, Paypal, Adobe, Linkedin en eBay.” vertelt oprichter Koen De Smet.

planzaHet vierkoppige Planza-team reist af met flinke ambities inzake de start-up competition, de zogenaamde Nodejam. Er zijn ook gesprekken gepland met alle Belgische IT-entrepreneurs ter plaatse en met mogelijke partners en investeerders.

“Hoezeer wij Europeanen ook proberen om Parijs, Brussel of Berlijn te pushen als ‘Europees Silicon Valley’, het is nog altijd in San Francisco dat de ICT-lamp brandt. En zeker voor een social medium zoals Planza is en blijft San Francisco gewoon het Mekka. De leverage die je daar hebt is bij ons ongezien. Je moet dan wel snel enkele culturele verschillen kunnen overbruggen, maar wanneer je beschikt over een goed product en management, dan vragen ze daar geen metersdikke ondernemingsplannen: Amerikanen hebben een neus voor potentieel en talent en zijn snelle beslissers.”

Planza verkreeg in Vlaanderen een IWT-subsidie. Oprichters Koen De Smet en Jeroen De Smet vinden een Vlaamse verankering belangrijk. Van de Belgen die het in de States aan het maken zijn, kregen ze de raad om in België te ontwikkelen en in Silicon Valley een promotiekantoor te openen. Benieuwd of Planza de volgende in het rijtje wordt van succesvolle Belgische ICT-start-ups.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!