Barcamp Antwerpen 2014: The Tinkering edition

Barcamp Antwerp

Deze zaterdag 17 mei vindt de 7de editie van Barcamp Antwerpen plaats in de Campus Productontwikkeling.

First things first: Wat is een Barcamp?

Een Barcamp is een user-generated unconference, wat betekent dat alles door de deelnemers zelf wordt voorbereid en de dag zelf samengesteld. Een Barcamp is gratis en alles gebeurt in de geest van kennisdeling. Iedereen is zeer open, deelt zijn kennis en zijn passies met anderen, en gaat daarover de discussie aan.

De (un)organiser voorziet een venue met 3-4 tal ruimtes waarin gepresenteerd kan worden. Deelnemers kiezen bij start van de dag een timeslot in één van deze ruimtes om er zelf een presentatie te geven.

Deelnemende sponsors zorgen voor koffie, lunch en afsluitend pintje.  De sfeer is zeer inspirerend is, er zijn geen verplichte nummers of presentaties, iedereen vertelt net over dié dingen waardoor hij gepassioneerd is.

Basisregel is:  Als je komt, dan draag je ook actief iets bij.

The Tinkering edition

Het thema van deze editie is “Tinkering”. Het op lekker experimentele wijze komen tot oplossingen. Het is dus niet toevallig dat we de Productontwikkeling Campus als venue hebben gekozen.

Ben je bezig met 3D printen, het bouwen van je eigen robots met Arduino of ben je gefascineerd door Raspberry Pi?  Zak dan zaterdag af naar Antwerpen centrum, claim een timeslot in één van onze zaaltjes en deel je passie met onze andere deelnemers.

Dit thema is meer een inspiratiebron dan een verplichting, iedereen is vrij in zijn keuze van onderwerp, zolang je er maar je publiek en/of jezelf mee inspireert.

Inschrijven & meer info

Barcamp is een gratis event, maar op voorhand inschrijven is wel een must. Inschrijvingsformulier en alle andere info vind je op http://barcamp.be/bca7/.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!