ArchiSnapper: een mobiele oplossing voor werfverslagen

ArchiSnapper_pictureVoor architecten is de administratieve tijd en last die gepaard gaat met het opmaken en beheren van werfverslagen enorm. Tijdens werfbezoeken worden nota’s gemaakt met pen en papier, worden schetsen getekend, foto’s getrokken en opmerkingen verzameld. Eens terug op kantoor moet al die informatie, vaak na de uren, verwerkt worden in een werfverslag: nota’s neertypen, foto’s comprimeren en invoegen in een Word document, plannen inscannen en het verslag per email verzenden.

ArchiSnapper voor zowel iPhone als iPad biedt een eenvoudig maar zeer efficiënt alternatief voor dit pijnpunt. Via mobile of tablet worden tijdens werfbezoeken alle gegevens onmiddellijk digitaal geregistreerd: aanwezigen aanvinken, opmerkingen toevoegen, foto’s aan opmerkingen linken, schetsen maken, aanduiden op plannen en verantwoordelijken toewijzen. Via één druk op de knop wordt al deze informatie verwerkt tot een PDF document dat online klaar staat voor de architect. De verslagen kunnen nog online bijgewerkt worden, alvorens ze vanuit ArchiSnapper te verzenden. Een tijdswinst van uren per week!

De feedback op ArchiSnapper is zeer positief. In Vlaanderen alleen toonden bijna 1.000 architecten zich geïnteresseerd, en zijn er meer dan 400 ArchiSnapper accounts. Maar ook vanuit andere landen is er veel interesse, dus is er momenteel een Engelstalige versie in de maak.

ArchiSnapper werd ontwikkeld door Zorros, een startup gespecialiseerd in het bouwen van web en mobile software. Zorros werd met eigen middelen gefinancierd en moet dus geen beroep doen op extern kapitaal. Naast software op maat, ontwikkelt Zorros ook eigen producten. Bij de ontwikkeling van hun producten vertrekt Zorros steeds vanuit een pijnpunt in een bepaalde niche, en niet van een eigen ‘next big idea’. Door het feit dat Zorros focust op een specifiek administratief pijnpunt binnen een bepaalde niche, zijn hun tools erg geliefd.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!