Adobe toont grote update van video-tools in Creative Cloud

Adobe Creative Cloud

Belangrijke verbeteringen in professionele videoproducten, waaronder Adobe Anywhere

Adobe heeft belangrijke updates van de video-tools in Adobe Creative Cloud aangekondigd. Deze release bevat ruim 150 nieuwe features en nieuwe mogelijkheden in Adobe Premiere Pro CC, Adobe After Effects CC, Adobe SpeedGrade CC, Adobe Prelude CC, Adobe Media Encoder CC en Adobe Story CC Plus. Deze vernieuwingen verbeteren het creëren, samenwerken aan en het leveren van producties van hoge kwaliteit voor verschillende  displays. Er worden ook belangrijke updates toegevoegd aan Adobe Anywhere voor video. Hiermee kunnen virtuele teams videoproducties samen op een efficiënte manier opnemen, loggen, bewerken, delen en afwerken. Deze grote updates worden verwacht in oktober en maken het mogelijk voor broadcast- en mediaprofessionals om hun creatieve toolset uit te breiden en hun editing-omgeving te stroomlijnen.

Nieuwe innovaties binnen Creative Cloud voor video

Creative Cloud biedt videoprofessionals een lidmaatschap-gebaseerde dienst die gebruikers voorziet van onbeperkte toegang tot de belangrijkste Adobe professionele video desktopapplicaties en ook alle overige Adobe desktopapplicaties voor design, web en fotografie. Met een Creative Cloud-lidmaatschap hebben gebruikers toegang tot publishing-diensten om apps en websites te kunnen publiceren. Ook hebben zij beschikking over cloudopslag en de mogelijkheid om te synchroniseren op elk apparaat. Daarbij hebben leden van Creative Cloud direct toegang tot nieuwe producten en exclusieve updates, zodra deze beschikbaar zijn. Dit biedt efficiëntere mogelijkheden om werk te delen met collega’s en de creatieve community. Daarnaast maakt het meer innovatie, samenwerking en efficiëntere producties mogelijk. De belangrijkste updates:

  • Een nieuwe Direct Link Color Pipeline tussen Adobe Premiere Pro CC en Speedgrade CC voorziet in een geïntegreerde workflow waarmee gebruikers multi-track tijdlijnen naadloos naar voren en naar achteren kunnen bewegen; Adobe Premiere Pro CC-reeksen snel in SpeedGrade kunnen openen; en snel resultaten als effecten kunnen zien in Premiere Pro CC die worden beheerd door de Lumetri Deep Color Engine.
  • Uitgebreide native ondersteuning voor UltraHD, 4K en hogere resoluties, hoge frame rates en RAW-formaten maken het mogelijk voor editors om te werken met materiaal van de nieuwste high-res camera’s als bronbestand – zonder te hoeven wachten op het transcoderen en het opnieuw inpakken van bestanden.
  • De Mask Tracker in After Effects maakt het mogelijk voor videoprofessionals om maskers te creëren en effecten automatisch frame voor frame toe te passen binnen een compositie om zo vele uren aan ingewikkeld werk te besparen.
  • Editen wordt gestroomlijnd in Premiere Pro CC, met verbeterde multicam, geoptimaliseerde closed captioning-mogelijkheden, nieuwe monitor overlays en audio monitoring-mogelijkheden, waardoor editors sneller kunnen werken.
  • Performance-verbeteringen zetten deze release kracht bij door ondersteuning te bieden in Premiere Pro CC voor OpenCL. Editors kunnen hierdoor werken met de snelheid en kracht die zij nodig hebben voor veeleisende projecten. Ook biedt dit editors nieuwe GPU debayering van het Cinema DNG-bestandformaat voor real-time playback.
  • Een preview van de komende Prelude CC Live Logger iPad app, waarmee gebruikers notities, events en andere data op hun iPad kunnen loggen tijdens het opnemen, inclusief de mogelijkheid om via Creative Cloud te synchroniseren met tijdcode op de set via ondersteunde wireless tijdcode generators om vervolgens metadata te synchroniseren naar opnamemateriaal voor snellere editing.
  • Verbeterde kleurengradatie met de nieuwe SpeedLooks in SpeedGrade CC biedt toegewijde camera patches. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om kleurenruimtes passend te maken, zelfs binnen verschillende camera-formats. Nieuwe mogelijkheden voor multiple maskers en gelinkte maskerlagen maken het tevens mogelijk voor SpeedGrade-gebruikers om complexere stijlen te beheren.
  • Nieuwe synchronisatie-instellingen in Adobe Media Encoder CC laat gebruikers via Creative Cloud applicatie-voorkeursinstellingen synchroniseren tussen meerdere computers.
  • Nieuwe productieplanning features in Adobe Story Plus voorziet in krachtige planning- en rapportage-tools voor efficiënt beheer van producties. Dit maakt het eenvoudig om lijsten aan te passen en te delen tussen producties en gebruikers.

De nieuwe generatie van Adobe Anywhere voor video

Adobe heeft ook belangrijke updates aangekondigd die in de planning staan voor Adobe Anywhere, het moderne collaboratieve workflow-platform die waarde toevoegen voor gebruikers van professionele video-oplossingen van Adobe, zoals Adobe Premiere Pro CC en Adobe Prelude CC. Adobe Anywhere stelt hen in staat om samen te werken aan gecentraliseerde media en materialen vanaf standaard netwerken. Adobe Anywhere is een goede aanvulling op de Creative Cloud-applicaties en maakt nauwe samenwerking mogelijk voor grote organisaties die werken met video, waaronder broadcasters, opleidingsinstituten en overheidsorganisaties.

  • Snelle toegang tot After Effects CC-ondersteuning: Adobe Anywhere ondersteunt nu visual effects- en motion graphics-artiesten die gebruik maken van After Effects CC om samen te werken met andere leden van het productieteam, zonder dat zij nieuwe software moeten leren gebruiken.
  • Groeiende bestandsondersteuning: Gebruikers kunnen nu media aanpassen in Premiere Pro CC terwijl er nog opgenomen wordt – dit is erg belangrijk voor verslaggevers van live- en sportevenementen.
  • Complementary iPad app: Adobe laat een preview zien van een toekomstige Adobe Anywhere iPad app waarmee gebruikers producties kunnen bekijken en stukken terug kunnen kijken op de Anywhere-server vanaf iedere locatie.

“Professionele video is een dynamische industrie waar veranderingen erg snel gaan”, zegt Bill Roberts, director van video product management bij Adobe. “Broadcasters en videoprofessionals hebben beperkte middelen en staan onder toenemende druk om meer te leveren in een kortere tijd en voor kleinere budgetten. Zij hebben daarom oplossingen nodig waarmee zij workflows kunnen stroomlijnen en efficiënter kunnen werken. We hebben gemerkt dat onze video-tools in Creative Cloud erg snel worden omarmd en we zijn blij dat we in minder dan vijf maanden na de grote Creative Cloud update belangrijke nieuwe features en diensten kunnen leveren. We luisteren goed naar onze klanten en ontwikkelen oplossingen om uitdagingen uit de industrie te kunnen opvangen. Zowel Creative Cloud als Adobe Anywhere bieden ons een goed platform om deze veranderingen snel te kunnen bieden.”

“Ons werk groeit tegelijk met de technologie, dus wij halen financieel voordeel uit het Creative Cloud-model”, zegt Patrick Dahl, mede-oprichter, Banner Collective port-production bij Chicago Blackhawks. “Adobe investeert in haar videoproducten en het in fantastisch om te zien hoe ver zij nu al staan. Want waarom zou je niet direct toegang willen tot alle nieuwe producten die er beschikbaar zijn?”

Video’s:

Lidmaatschapsvormen en beschikbaarheid:

De genoemde grote update binnen de video-tools in Creative Cloud wordt half oktober verwacht. De huidige leden van Creative Cloud ontvangen deze innovatie als onderdeel van hun huidige lidmaatschap, zonder extra kosten. Speciale promotionele prijzen zijn beschikbaar voor bestaande klanten die gebruik maken van CS3 of later. Er zijn individuele, education-, team-, government- en enterprise-lidmaatschappen beschikbaar. Voor prijzen, bezoek: https://creative.adobe.com/plans.

Bekijk de nieuwe video-tools tijdens de Create Now-wereldtoer

Adobe’s nieuwe video tools worden getoond tijdens de aankomende Create Now World Tour. Tijdens deze gratis seminars delen Adobe evangelisten tips en technieken om bijzonder werk te creëren en te delen met gebruik van Creative Cloud. Tijdens deze seminars kunnen creatieve professionals de experts ontmoeten, geweldige demonstraties bekijken, nieuwe trucs leren, netwerken met collega’s en vragen stellen over verschillende workflows. Het eerste evenement vindt plaats op 19 september in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.createnow.be.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!