Adobe Anywhere voor video nu beschikbaar

Adobe Anywhere

Adobe heeft de directe beschikbaarheid van Adobe Anywhere voor video aangekondigd. Deze oplossing werd voor het eerst in de huidige vorm gepresenteerd tijdens de National Association of Broadcasters (NAB)-beurs in april van dit jaar. Adobe Anywhere pakt problemen zoals het uitwisselen van enorme bestanden, het dupliceren van media en proxy-bestanden aan. Adobe Anywhere brengt talentvolle teams virtueel samen. Met de software kunnen zij videoproducties loggen, bewerken, delen en afronden met gebruik van standaard internetverbindingen en hardware.

De lancering van Adobe Anywhere ondersteunt de laatste versies van Adobe Premiere Pro CC en Adobe Prelude CC, beide onderdeel van Adobe Creative Cloud. Ondersteuning voor Adobe After Effects CC wordt later in 2013 verwacht.

“Videoproductie is altijd een uitdaging geweest omdat het lastig is voor meerdere editors om aan hetzelfde project te werken en grote bestanden via het internet heen en weer te sturen”, zegt Jim Guerard, vice president, Enterprise Solutions, Adobe. “Adobe Anywhere lost deze problemen op. Het team kan samenwerken met gecentraliseerde media en assets, waardoor het mogelijk wordt om vanaf elke locatie samen te werken aan een project.”

Adobe Anywhere wordt on-premise gehost en is een oplossing voor grotere ondernemingen. Productieteams kunnen hiermee soepel en veilig samenwerken. Adobe Anywhere wordt geïnstalleerd op een cluster van servers en wordt aangestuurd door twee kerncomponenten: de Adobe Anywhere Collaboration Hub en de Adobe Mercury Streaming Engine. De Adobe Collaboration Hub bevat alle projectinformatie en meta data, beheert gebruikerstoegang en biedt meerdere teamleden de mogelijkheid om tegelijkertijd aan dezelfde projectbestanden te werken. De Adobe Mercury Streaming Engine is een belangrijke technologie die ingezet kan worden op verschillende applicaties en voorziet in real-time, dynamische viewing streams met GPU-geaccelereerde effecten van Adobe Premiere Pro CC en Adobe Prelude CC. De Adobe Mercury Streaming Engine verkort de tijd van het overzetten of dupliceren van grote bestanden met uren en voorziet teamleden die zich op andere locaties bevinden van directe toegang tot mediabestanden.

“Wij werken wereldwijd met meerdere productiecentra doordat wij het internationale nieuws willen verslaan. Daarom investeert CNN veel in materiaal ter ondersteuning van de videojournalistiek”, zegt Michael Koetter, senior vice president Media Technology and Development bij Turner Broadcasting. “Een aantal jaren geleden was de wereldwijde toegang tot onze content als interoperabele bestanden een enorme doorbraak. Onze volgende stap is om deze toegang beter benaderbaar te maken. Adobe Anywhere is een veelbelovende technologie die deze strategie kan ondersteunen, waardoor onze journalisten content altijd kunnen gebruiken en kunnen samenwerken aan reportages, ongeacht waar zij zich bevinden.”

Adobe Anywhere werkt nauw samen met Adobe Creative Cloud-applicaties en biedt samenwerkingsmogelijkheden van hoge kwaliteit voor grote organisaties die werken met video, zoals omroepen, onderwijsinstituten en overheidsorganisaties. Adobe Creative Cloud voegt een nieuwe dimensie toe aan het creatieve proces met de indrukwekkende CC-desktop applicaties en slimme cross-device samenwerkings- en publicatiemogelijkheden. Klanten van Adobe Creative Cloud hebben altijd direct toegang tot de laatste versies van creatieve Adobe-applicaties. Updates van Premiere Pro CC en Prelude CC zijn vandaag beschikbaar. Deze updates bevatten 25 nieuwe features die focussen op snelheid en het vereenvoudigen van het bewerkingsproces. Dit is het bewijs dat continu wordt gekeken naar de behoeften van editors.

Meer gedetailleerde informatie over Adobe Anywhere  is te vinden op http://www.adobe.com/products/adobeanywhere.html. Meer informatie over Adobe Broadcast Solutions is te vinden op http://www.adobe.com/go/broadcast.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!