6 redenen om staand te werken

standing-up-while-working

De nieuwste trend in Silicon Valley? Rechtstaand werken. Het hoeft niet altijd over technologische spitsvondigheden te gaan in het hightech hart van de Verenigde Staten. Staand werken is minder comfortabel. Maar toch is het niet moeilijk om 6 redenen te vinden waarom een toog als bureau niet noodzakelijk het begin is van een drankverslaving. In de eerste plaats zijn mensen niet gemaakt om 8 uur of meer per dag te zitten. Dat weten we. De andere argumenten?

1. Je leeft langer, volgens studies en statistieken. Zo vond New York Times Magazine dat de sterftegraad onder mannen en vrouwen die 6 of meer uur per week zitten 20 tot 40% hoger ligt dan deze van mensen die dagelijks 3 uur of minder zitten.

2. Minder rugpijn. Ondanks ergonomische stoelen, bureaus en accessoires zijn rugpijnen niet helemaal klein te krijgen. Artsen adviseren immers aan rugpatiënten om te staan en rond te wandelen. Staand achter het bureau met toetsenbord recht voor je en scherm op ooghoogte, staan we als vanzelf in een rugvriendelijke positie.

3. Helpt afslanken. Dat je meer calorieën verbrandt wanneer je rechtstaat, hoeft niet meer uitleg. Vooral het feit dat je rond schuifelt, beweegt tot en met staat te dansen achter uw bureau, is heilzaam voor je gewicht.

4. Opgeruimd bureau. Ook voor rommelaars is het de perfect oplossing. De ruimte onder het bureau kan je inrichten met schabben en laden voor documenten. Uit het zicht maar toch binnen handbereik.

standing-desk

5. Verhoogde productiviteit. Dankzij het opgeruimde bureau en de onmogelijkheid om onderuit te zakken, behoud je gemakkelijker je focus op het werk. Test het, je zult minder de neiging hebben om rond te hangen op het web of snel een spelletje te spelen.

6. Te combineren met zitten. We nemen aan dat je niet de hele tijd wil rechtstaan. Twee oplossingen. Ofwel een bureau dat je in de hoogte kunt verstellen. Ofwel de goedkopere: plaats eenvoudigweg een barkruk aan je hoge bureau.

Iets voor jou, zo’n standing desk?

Oefening baart kunst, leert onze kleine test wel. Na het staand schrijven van dit artikel, zou ik zo terug willen ploffen in mijn comfortabele bureaustoel. Of ga ik beter voor de Smart Chair? Deze stoel levert voortdurend feedback over je zithouding. Een trilsignaal geeft aan wanneer je te lang een belastende houding aanneemt. Een label aan de zitting en de bijhorende app evalueert je zithouding over een langere periode.

Overtuigd van ‘n standing desk? Of zweer je bij jouw ergonomische bureaustoel of zie je de Smart Chair wel zitten?

Bron: Under30ceo.com

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!