Wat Creativeskills.be-nieuws gemist?

Credits: Thomas Price
Credits: Thomas Price

Miste je de voorbije week het heetste nieuws van de naald? Wij presenteren je een kant-en-klaar overzicht van de must reads!

Estimote verbindt je apps met je offline omgeving

Dankzij de Estimote Beacons kan je vanaf deze zomer wel heel gericht naar je klanten communiceren. Deze kleine sensoren zorgen ervoor dat je via je app notificaties naar je klanten kan sturen op het moment dat ze zich in de buurt van jouw zaak bevinden.

Tripodmaker: niet zomaar een 3D-printer

TripodMaker, de nieuwe Delta 3D Printer is niet zomaar een 3D printer. Think B.I.G. is het motto: 20 x 20 x 35 m³ behoort tot de capaciteiten. The sky is het limit, of toch bijna. Deze printer belooft daarnaast snelheid, kwaliteit én reduceert het risico op kromtrekken tot nul, dankzij het gebruik van een heet oppervlak. Pieter-Jan Vandendriessche, Vlaams designer, schonk in 2012 het levenslicht aan deze new print kid in town. Sinds 2013 kan je de TripodMaker ook in de US en Europa verkrijgen.

The Design Guide loodst creatieve mensen naar creatieve locaties

Als je tijdens je vakantie of citytrip graag elke cliché bezienswaardigheid wilt bezoeken, ben je prima af met een standaard stadsgids. Maar voor designers die graag eens de toeristische paden willen verlaten, is er nu een veel leukere oplossing: The Design Guide.

Geen bug nog veilig met Bugshot

Ontdek je meer dan eens bugs in apps en zoek je een manier om dit op een efficiënte manier te rapporteren aan de ontwerper? Of aan jezelf? Dan is er goed nieuws met de vernieuwde versie van Bugshot. Je kan snel oranje pijlen of kaders markeren op screenshots en ze vervolgens e-mailen, twitteren, enz…

Zijn holle iconen wel een goed idee?

Onlangs verscheen er op medium.com een artikel van software designer Aubrey Johnson over het gebruik van holle iconen. Hij gaf aan dat gebruikers dergelijke iconen moeilijker lezen dan volle exemplaren, en dat we dus maar beter geen holle iconen meer gebruikten, ook al passen die soms beter in het design.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!