The Reference en Bibnet presenteren vernieuwde website Bibliotheek.be

bibnet

Zopas werd door Bibnet de vernieuwe website Bibliotheek.be boven de doopvont gehouden. U vindt er op één enkele plek alle nuttige info over alle openbare bibliotheken in Vlaanderen. The Reference, het full service agency uit Gent, bouwde deze volledig nieuwe website in ‘responsive webdesign’ en zorgde ervoor dat de site naadloos past in de andere bestaande applicaties van Bibnet (zoals bijvoorbeeld zoeken.bibliotheek.be).

Bibliotheek.be geeft een beeld van wat er leeft in de openbare bibliotheken. Op deze nieuwe website vindt u de adressen, contactgegevens, websites  en openingsuren van alle bibliotheken in Vlaanderen. Bibliotheek.be verzamelt bovendien blogberichten van de Vlaamse bibliotheken en biedt deze in chronologische volgorde aan. Samen met de activiteiten uit UitinVlaanderen.be, blijft u er voortaan zeker op de hoogte van wat er gebeurt in de bibliotheken.

Bibliotheek.be is de toegangspoort naar zoeken.bibliotheek.be. Deze speciale bibliotheekcatalogus toont het bezit van meer dan 200 Vlaamse openbare bibliotheken. Daarom kan je op elke pagina van bibliotheek.be zoeken naar titels en worden de nieuwste boeken in de bib alsook werken uit de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren op de startpagina getoond.

Helemaal nieuw zijn de bekroningspagina’s . Op deze pagina’s vind je lijsten van bekroonde werken (bv. http://www.bibliotheek.be/bekroning/gouden-griffel). U kan zelf in de categorieën literatuur, jeugd, film en muziek inspiratie op doen.

The Reference, het full service digital agency uit Gent, bouwde de nieuwe site voor Bibnet in Drupal 7. De webstek is volledig ‘responsive’, dit wil zeggen dat de interface zich aanpast aan het toestel waarmee de gebruiker naar Bibliotheek.be surft: smartphone, tablet of desktop. Naargelang het gebruikte scherm breder of smaller wordt past de frisse layout zich aan – met meer of minder kolommen – zodat de site altijd perfect geconsulteerd kan worden. The Reference liet de stijl van de nieuwe site aansluiten bij ‘zoeken.bibliotheek.be’ om deze naadloos te kunnen integreren.

Peter De Keyser, projectleider webtoepassingen van Bibnet zegt: “Steeds meer mensen zijn mobiel online daarom wilde Bibnet dat Bibliotheek.be maximaal beschikbaar zou zijn voor de gebruikers. Met Bibliotheek.be zetten we de eerste stap om al onze websites te optimaliseren voor desktop, tablet of smartphone  The Reference bouwde intussen al heel wat ervaring op in Drupal 7 en ook wat ‘responsive webdesign’ betreft zijn ze zeker niet aan hun proefstuk toe, hetgeen hen de ideale partner maakte om deze nieuwe website voor ons te bouwen. De bibliotheken van Vlaanderen zijn nu helemaal klaar voor het internet van de toekomst en kunnen terecht trots zijn op deze nieuwe site die hun dienstverlening voortaan nog beter ondersteunt.”

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!