Succesvol solliciteren? Bereid je voor!

Het sollicitatiegesprek, een bron van stress en twijfel. Naast jouw kwaliteiten wordt tijdens deze formele babbel namelijk heel wat in acht genomen. Je gedrag, je kennis en je persoonlijkheid worden allen gebundeld tot een belangrijke beslissing. Wie zat voor zo’n gesprek daardoor niet met volgende vragen in zijn hoofd?

  • Wat moet ik aantrekken? Is het formeel of eerder informeel?
  • Hoe moet ik me voorstellen? Moet ik een harde handdruk geven of een zachte?
  • Gaat het een sympathiek iemand zijn? Hoe spreek ik die persoon aan?

Tal van vragen waarbij je als sollicitant was aangewezen op je buikgevoel en soms op wat je werd geleerd op school. Vage algemene regels vertelden: gedraag me zus of zo, want zo hoort het, toch? Regels die elkaar nogal eens durven tegenspreken. Daarop moest de sollicitant vertrouwen, althans dat was tot voor de Universiteit van Rasmussen zich over deze problematiek boog. Zij stelden voor de bibberende beginner een infographic samen over sollicitatie-etiquette vol concrete tips. Wat is nu de ideale manier om een goeie eerste indruk te maken?

Voorbereiding is ‘key’ vertelt Tamryn Hennessy, nationaal directeur loopbaanontwikkeling van de universiteit. Het bewijst van enig respect als je tenminste weet welk bedrijf je binnenstapt en wat hun geschiedenis en structuur is. Alleen, zoals de Jeugd van Tegenwoordig dat zeer goed verwoord: een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.

Meer weten over die andere helft? Lees onderstaande infographic.

sollicitatie etiquette, voorbereiding, key, sollicitatie-etiquette

Via: http://comerecommended.com

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!