Sqwiggle brengt thuiswerkende collega’s dichter bij mekaar

sqwiggle

Je bent het productiefst als je zelf kan beslissen waar en hoe je werkt. Tijdens een presentatie van Dave Choplin, Chief Envisioning Officer bij Microsoft, over slimmer werken, kwamen we echter te weten dat werknemers mekaar niet vertrouwen wanneer ze hun collega’s niet zien werken.

Er is nu een oplossing op de markt die dat obstakel uit de weg ruimt. De Mac app Sqwiggle bundelt beelden van jouw collega’s in één virtuele kamer. Een aantal keer per minuut worden de statische zwart-wit beelden van jouw collega’s ververst zodat je steeds kan zien wie aanwezig is. Wanneer je met één of meerdere van je collega’s een gesprek wil starten, klik je simpelweg op hun hoofden. Heb je even iemand nodig van een ander departement, dan kan je in een simpele klik van virtuele kamer wisselen.

Het grote voordeel van deze app is dat je constant een visueel overzicht hebt van al je collega’s, zonder dat je constant gestoord wordt door ieders achtergrondgeluiden. Een andere handigheid is de stream die je naast de video’s terugvindt. Hier kan je afbeeldingen, code, video & tekst met met mekaar delen.

Wie graag met Sqwiggle aan de slag wil, kan de free trial een maand uitproberen. Ben je daarna helemaal overtuigd, dan kan je de app blijven gebruiken voor slechts $9 per maand. Wie niet over een Mac beschikt, kan ook de web app in Chrome gebruiken.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!