Schoonschrift op Google

Google voegde een nieuwe functie toe aan haar mobiele zoekmotor en rekent af met de last dat we soms ondervinden bij het typen op onze mobieltjes en tablets. Op de mobiele pagina’s kan je vanaf nu met de hand schrijven bij je volgende zoekopdracht. De handschriftherkenning schakel je in bij (zoek)instellingen. Eén-twee-drie stappen, dan opslaan en je kan beginnen schrijven op je tablet of mobiel scherm. Google zet je krabbels om in een leesbare zoekopdracht.

De nieuwe functie werkt op iOS5+ toestellen, evenals Android 2.3+ telefoons en Android 4.0 tabletten.

Je kan over het volledige scherm schrijven, en dit in cursief en in blokletters. Handschriftzoekopdrachten kunnen dus zowel uit aparte letters als uit een volledig woord bestaan. Google zelf raadt blokletters aan, wegens eenvoudiger in gebruik. Maar na een korte test heb ik al snel het schoonschrift voor Google tablet onder de knie. Bij elke search word ik herinnerd aan het buikje van de ‘b’, het voetje van de letter ‘a’ en denk ik  na over hoe ik een woord nu weeral volgens de regels van de kunst in één keer kan neerpoten. De nieuwe Google functie frist je schoonschrijfkunst op, en daagt je meteen uit in schrijfsnelheid.

Tot hiertoe was er Swype, dat je kan installeren op je mobiel apparaat om met doorlopende vingerbeweging over het scherm eenvoudiger te zoeken. Swype wordt echter niet ondersteund door IOS of Windows telefoons. We kenden ook al Evernote, een handige handschrift-applicatie voor notities op je tablet. Maar Google is opnieuw de pionier en voegde als eerste speler de functie toe aan de zoekpagina’s zelf. Naast het zoeken met afbeeldingen, spraakgestuurd zoeken en Google Instant – tijdens het typen al resultatenpagina’s kunnen bekijken – is dit een nieuwe leuke aanvulling van Google die bewijst dat Google Inc. voortdurend onze gebruikerservaring optimaliseert.

Geen idee of ik hier zo veel plezier zal uithalen als de ‘teken regio’-functie binnen de Zimmo-applicatie, maar ik ben alvast overtuigd van het herkenningsvermogen van Google Handwriting voor mijn krabbels in het Nederlands. Schakel nu zelf de handschriftfunctie in, en test je handschrift uit. Is your handwriting google proof? 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!