Radio 2 en Vivacité zoeken nieuwe collega

belgodyssee_journalistiek_wedstrijd_stage_creativeskills_petrabeeckx2Radio maken. Een stille droom uit mijn jeugdjaren die voor laatstejaarsstudenten Journalistiek, Radio of Communicatiewetenschappen snel werkelijkheid kan worden. Dankzij Radio 2 en het Waalse Vivacité, Metro en Vers L’Avenir, en het Prins Filipfonds, krijgen ook dit jaar 16 studenten de mediakans van hun leven. Belgodyssee biedt 8 duo’s, met telkens een Vlaamse en Waalse kandidaat, de kans om samen reportages te maken. Eén winnaar krijgt een betaalde stage van zes maanden op de redacties van de VRT en de RTBF.

Sinds de start van de wedstrijd in 2005 hebben meer dan 120 jonge journalisten deelgenomen, zoals bijvoorbeeld de winnaar van 2012 Sofie Verbrugge. Dit jaar is het thema van Belgodyssee geïnspireerd op de positieve kanten van de economische crisis: de winnende reporters trekken naar alle hoeken van ons land, op zoek naar ondernemers die creatief omgaan met de crisis.

Ben je nu al aan het uitvissen hoe het Prins Filipfonds morgen zal heten? Dan is journalistiek iets voor jou.  Tot en met 4 oktober kan je intekenen. Op dinsdag 8 oktober organiseert Belgodyssee een selectiedag met professionele jury in Brussel. Schrijf je nu in.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!