Ontwerpersduo Couvreur-Devos wint in samenwerking met Modular de prestigieuze Good Design Award voor hun ontwerp ‘Chapeau’

gooddesign

CHAPEAU WINT GOOD DESIGN AWARD

Ontwerpersduo CouvreurDevos (Maister) heeft in samenwerking met Modular de prestigieuze Good Design Award ontvangen voor hun ontwerp van de Chapeau. Deze bijzondere downlighter werd in het voorjaar van 2012 gelanceerd tijdens Light & Building en Il Salone en kon meteen op bijval rekenen.

De Good Design Awards zijn zowat de Oscars van de designwereld. De wedstrijd werd in 1950 opgericht door de bekende ontwerpers Eero Saarinen, Charles en Ray Eames en Edgar Kaufmann Jr. In totaal waren er dit jaar weer duizenden inzendingen, verdeeld over 25 categorieën. De prijzen worden toegekend door het Chicago Athenaeum en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

CHAPEAU: VEELZIJDIGE EN KANTELBARE ARMATUUR

Voor het design en ontwikkeling werkten CouvreurDevos en Modular opnieuw samen, een succesvolle samenwerking zo blijkt. Het ontwerpersduo tekende een speelse inbouwarmatuur met als opvallend kenmerk het innovatieve kantelsysteem.
De lamp is een downlighter die helemaal ingevouwen zit in zijn schulp; je ziet nog net de rand van het lichthuis, dat zich asymmetrisch tegenover de rand van de armatuur bevindt. Je kan het lichthuis ook volledig naar buiten laten kantelen, waardoor een knap wallwash-effect ontstaat op de muren. Zo licht Chapeau op een bijzondere manier de wand uit.

MAISTER & COUVREUR.DEVOS

CouvreurDevos bevindt zich onder de vleugels van Maister en richt zich op product- en interieurdesign, terwijl Maister zich meer toespitst op het ontwerp van huisstijlen, magazines, websites, …

Voor CouvreurDevos beperkt product- en interieurdesign zich niet zomaar tot één specifieke markt. Met tal van andere realisaties, zoals het interieur van de Social Club in Parijs, de Piper Toolbox of de BuzziWings voor BuzziSpace, blijven ze respect en lovende reacties verdienen.
De grootste uitdaging bestaat er voor hen in om telkens opnieuw met een innovatieve en originele aanpak tot een resultaat te komen waar men terecht fier kan op zijn.

Vanuit dit idee blijven CouvreurDevos en Maister dan ook graag hun ervaringen delen met nieuwe partners en meewerken aan diverse projecten.

chapeau-detail-1xLED-800lm-GE-Whstr_5_TRIMLESS

Chapeau-detail-1x-LED-800lm-GE-Blstr_TRIMLESS

Chapeau-detail-1x-CDM-TM-GE-Whstr_BOA_4

couvreurdevos

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!