Ons nieuws net gemist? Het Creativeskills-weekoverzicht is er!

Credits: Anna Butele
Credits: Anna Butele

Miste je deze week onze nieuwtjes? Geen zorgen! Ons weekoverzicht bedient je op je wenken:

Je eigen video game wordt kinderspel met Pixel Press

Pixel Press is een iOS-applicatie die iedereen in staat stelt om een eigen video game te ontwerpen, te spelen en te delen met vrienden over de hele wereld.

Hoe ga ik om met perfectionisme?

Veel creatieve mensen hebben last van perfectionisme. Het moet altijd mooier, beter, leuker. Nobel is het zeker om met die instelling door het leven te gaan, maar vaak werkt het je meer tegen dan dat het je helpt. Hoe ga je het beste om met perfectionisme?

GitHub laat werknemers werken wanneer ze daar zelf zin in hebben

In de videoreeks “Inside GitHub” toont het Amerikaanse online coding platform GitHub zijn visie over werkfilosofieën, bedrijfsculturen en productontwikkelingen. In hun meest recente video geeft Tony Jaramillo, in-house artist van het bedrijf, zijn visie over de flexibele werkuren die GitHub al zijn werknemers gunt.

Macaw, de responsive web design tool van de toekomst?

Macaw – een tool voor responsive web design – scheert hoge toppen. In tien dagen tijd haalde het meer dan $150.000 via Kickstarter binnen. Het programma wordt begin 2014 verwacht en lijkt heel beloftevol.

Belgische start-up Kopterman verovert het luchtruim

Wie de studio van Kopterman in designcenter De Winkelhaak te Antwerpen binnenstapt, ontmoet 2 creatievelingen die grafische vormgeving meer dan in de vingers hebben, en zich recent ook uitleven op de afstandsbediening van bestuurbare multicopters. Seppe Koop en Alex Daems richtten uit liefde voor zweef- en modelvliegen Kopterman op, om high-end video- en cinematografische beelden uit de lucht te maken.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!