Masterclass met Vlaams creatief toptalent

Sedert enkele jaren organiseert Catena Company haar creatieve ZOOmertrainingen. Wat ontstond als een kleinschalig initiatief is ondertussen een vast item in de agenda van velen. “Creatievelingen zijn steeds op zoek naar ‘wow’-momenten die hen inspireren in hun dagelijks werk. Van daaruit ontstond ook ons idee om de creatieve trainingen deze zomer af te sluiten met een Masterclass” vertelt Geerte Verbraeken, Training Coördinator bij Catena Company. Er werd gezocht naar Vlaams creatief toptalent uit verschillende sectoren.

NME Photography

NME Photography: een legende in het Vlaamse urban landschap, bestaande uit Nicolas Goossens (grafisch ontwerper/photoshop artist) en Marie-Eveline De Mey (fotografe). Keer op keer verbazen ze met ongeziene cover art. Je kent hen misschien van de album covers van Halven Euro, Kraantje Pappie en Pepe.

Wes Nijssen

Wes Nijssen gooit het over een heel andere boeg. Hij specialiseerde zich in polygraphic design en animaties. Ben je een festivalganger? Dan kwam je zeker al met zijn werk in aanraking. Hij maakte onder meer animaties voor Pukkelpop, Jupiler en Eristoff. Wes maakt ook (interactieve) installaties, je kent hem misschien ook van zijn levensgrote beer die hij maakte voor de herinrichting van het nieuwe kantoor van Design is Dead.

Pieter Boels

Pieter Boels, een Antwerpse lettering artist vertelt tijdens zijn sessie op de masterclass hoe hij beroepsmatig letters tekent. Pieter is het creatief talent achter de huisstijl van ‘Koekenstad’ en de heruitvinding van Perette chocolade. Pieter richtte onlangs samen met collega’s de Antwerp Type Society op, een community voor en door liefhebbers van de letter.

Tim Van den Broeck

Tim Van den Broeck is dan weer een illustrator met een liefde voor characters. Tim ontwierp onder andere illustraties op basis van songtitels voor de Top 2000 van JoeFM, de corporate branding voor Partena, AXA, Record Bank en veel meer.

Ellie Van den Brande

Ellie Van den Brande is een fotografe en grafisch vormgeefster maar specialiseerde zich in onderwaterfotografie en high end Photo Retouche. Magazines als Nina contacteerden Ellie voor specifieke reportages in zwembaden maar ook in open water. Door de andere omstandigheden die water met zich meebrengen, komen Ellie en haar modellen voor hele uitdagingen.

Dit creatief talent toont niet enkel waar zij inspiratie uit putten, maar vooral hoe zij aan de slag gaan met de opdrachten die ze krijgen: van moodboards tot de effectieve uitvoering.

Ben jij een creatieve professional? Dan is deze dag een echte must. Ga er maar vanuit dat je na deze dag overloopt van inspiratie. Schrijf je vandaag nog in!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!