LEGO, de film

lego-movie

LEGO boeit al jaren jong en oud, vermoedelijk omdat de blokjes onze creativiteit aanwakkeren.

x-wing-times-square-lego-afpHet grootste LEGO bouwsel ooit, dat eind mei op Times Square werd neergepoot, lokte dan ook een massa toeschouwers en haalde internationaal persaandacht. De ‘X-Wing’, een Star Wars ruimteschip werd op ware grootte door 32 bouwers en met 5,3 miljoen Legoblokjes in mekaar gezet.

Binnenkort is het pas écht showtime: het Deense merk lanceert de eerste echte Lego langspeelfilm. Helden zoals Batman, Superman en Wonderwoman lopen er in LEGO miniatuurversie in rond. Het Lego-mannetje Emmet speelt de hoofdrol. Emmet moet de wereld redden van een kwaadaardige tiran. Voor het verhaal moet je je dus niet naar de cinema reppen. Maar toch is de computergeanimeerde ‘the Lego Movie’ meer dan een reclamestunt.

In 2009 kreeg het script vorm en een jaar later kregen Phil Lord en Chris Miller de eer om de LEGO film te regisseren. Lord en Miller maakten eerder ‘Cloudy with a Chance of Meatballs’, die omwille van de humor en de buitengewone 3D-effects door het weekblad LA Weekly zeer goed werd onthaald. Pas eind 2011 zette Warner Bros het licht op groen voor de productie. Voor ons is de film beschikbaar in de cinemazalen in 2014.

Wie het nu al voelt jeuken, kan zelf aan de slag met de Lego Super Heroes Movie Maker app.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!