LDV United en Opel ontwerpen nieuwe optie voor stadswagen: de ADAM fix

adam


Vorig jaar rond deze tijd begon reclamebureau LDV United aan een ambitieus project voor Opel. Vandaag vertellen ze met enige trots het volledige verhaal van de ADAM fix.

Opel lanceerde de ADAM: een nieuwe, extreem personaliseerbare stadswagen. Geen eenvoudige opdracht gezien de sterke concurrentie in de markt. Daarom besloten LDV United en Opel om een apart verhaal te brengen. Ze ontwierpen een speciale optie voor hun stadswagen: een fiets.

Soms is de beste stadswagen een fiets. 

Ontdek de ADAM fix, speciaal ontworpen om volledig bij jouw Opel ADAM te passen. De customfiets past zich aan jouw specifieke autoconfiguratie aan. Kies je bijvoorbeeld voor een krachtige motor, dan krijgt je fiets een racestuur. Ga je voor flashy autovelgen, dan volgen de fietsvelgen ook.

546463_526706484013744_1019118211_n

Voor het design en de productie van het bijpassende fietskader sloten we een partnership met Fixerati, een team van gepassioneerde experten. Het hele bouwproces, van technische tekeningen tot de afgewerkte fiets, werd vastgelegd in een reeks webisodes. Deze documentaire werd al snel opgepikt door designers en hipsters over de hele wereld. Van Brussel tot New York, van Singapore tot Londen.

Uiteindelijk werd de ADAM fix voorgesteld tijdens een speciaal lanceringsevent. En wat later ook op het Brusselse autosalon. Daar kreeg hij niet alleen veel aandacht  tijdens de show, maar ook nadien in de pers. Het verhaal van de ADAM&ADAM Fix wordt momenteel verder verspreid via outdoor, tv-spots, een minisite, een pop-up store en Facebook.

Zin om zelf een ADAM samen te stellen? Dat kan via de car configurator: http://www.opel.be/nl/Configurator/ADAM/Default.aspx

Internationaal verhaal

Oorspronkelijk was ADAM Fix enkel bedoeld voor de Belgische markt, maar wegens groot succes wordt het concept meegenomen in de internationale marketingplannen van General Motors. Opel Nederland neemt de ADAM Fix mee in haar communicatieactiviteiten en binnenkort reist hij ook naar het autosalon in Genève.

Opel ADAM Fix case study from LDV United on Vimeo.

CREDITS

Agency: LDV United
CD: Kristof Snels, Sam De Vriendt & Bart Gielen
Art Director: Manuel Ostyn
Copywriter: Pieter Staes
Strategy: Kristof Janssens
Designer: Lotte Neirynck
Account team: Ann Hostens & Margit Vervecken
Motion design: Niki Desiron
Client: Opel Belgium
Marketing Opel: Eline van den Mooter, Filip van Rietvelde & Karen van Dyck
Bike designers: Fixerati & Unik Bikes
Film production: Take Five

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!